string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen naar bekerfinale 2015! Eerste kaartverkoopinformatie.

Woensdag 08 april 2015 om 23:08

FC Groningen speelt op zondag 3 mei de bekerfinale van 2015! In de Rotterdamse Kuip is om 18.00 uur PEC Zwolle de tegenstander. De Trots van het Noorden kan geschiedenis gaan schrijven en dat historische moment wil je als FC-supporter natuurlijk niet missen!

FC Groningen heeft van de KNVB 17.820 kaarten toegewezen gekregen voor de bekerfinale. Uitgangspunt van de club bij de kaartverkoop is dat iedere seizoenkaarthouder van FC Groningen de mogelijkheid krijgt een finalekaart aan te schaffen.
Kaartverkoop
De kaartverkoop voor seizoenkaarthouders start op dinsdag 14 april. Voor drie supportersgeledingen, start de verkoop op donderdag 9 april. Voor het verkrijgen van een toegangsbewijs voor de finale in Rotterdam is in alle gevallen een Seizoenkaart of ClubCard verplicht. Iedere Seizoen- of ClubCardhouder kan maximaal één kaart aanschaffen.
De kaartverkoop voor de bekerfinale verloopt online, in de FanCorner bij Euroborg en via de 35 bij FC Groningen aangesloten Primera-verkooppunten. Voor seizoenkaarthouders geldt bij de aanschaf van een kaart een voorkeursperiode van zeven dagen, van dinsdag 14 april tot en met maandag 20 april. Na de voorkeursperiode worden de overgebleven beschikbare kaarten verkocht aan ClubCardhouders op dinsdag 21 april en woensdag 22 april.
Georganiseerd busvervoer
Voor het bezoeken van de bekerfinale geldt voor het vervoer naar de Rotterdamse Kuip op zondag 3 mei een verplicht georganiseerd busvervoer voor reguliere supporters. FC Groningen gaat – samen met vervoerspartner Arriva – werken met diverse opstapplaatsen in Stad en Ommeland. P+R Kardinge, P+R Hoogkerk, P+R Haren, P+R Zernike, Winschoten, Delfzijl, Assen, Hoogeveen, Drachten, Veendam. De exacte locaties in de provincie worden voor de start verkoop nog bekend gemaakt.
Voor seizoen- en ClubCardhouders buiten de drie Noordelijke provincies komt er nog een nader te bepalen opstapplaats centraal gelegen in Nederland.
Supporters, die een kaart kopen voor dezelfde opstapplaats, worden in het stadion zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst.
Opstapplaatsen
Voor leden van de Supportersvereniging FC Groningen is ingang 1 van Euroborg aangewezen als opstapplaats. Voor de Z-Side en Groningen Fanatics geldt een vertrek vanaf P4 bij Euroborg.
FC Groningen raadt supporters, die vanaf Euroborg en P4 vertrekken, aan op zondag 3 mei zoveel mogelijk met de fiets en het openbaar vervoer richting stadion Euroborg te komen. Supporters, die zijn aangewezen op de auto, kunnen (betaald) parkeren op P1, P2 en P3 en op toegestane parkeerplaatsen in de omgeving van de Bornholmstraat.
De vertrektijd voor Z-Side en Groningen Fanatics is om 10.00 uur. De instaptijd voor alle overige bussen is om 11.00 uur.
Prijs
De prijs voor het bijwonen van de bekerfinale – inclusief vervoer – is € 59,55. Deze prijs is opgebouwd uit de volgende elementen:
-Toegangskaart € 19,80 (vastgesteld door de KNVB)
-Busvervoer € 29,75 (vastgesteld door vervoerspartner Arriva)
-Veiligheidskosten € 5,– (vastgesteld door FC Groningen)
-Handelingskosten € 3,– (vastgesteld door FC Groningen)
-Verzekeringskosten € 2,– (vastgesteld door FC Groningen)
Eigen vakken
Met drie supportersgroeperingen zijn afspraken gemaakt over het aantal beschikbare kaarten en de daarbij behorende vakken in De Kuip. De Supportersvereniging FC Groningen, de Z-Side en Groningen Fanatics kunnen deze kaarten vanaf donderdag 9 april tot en met zondag 12 april verkopen aan hun achterban, die de organisatie in handen heeft betreffende deze kaartverkoop. Ook hiervoor geldt een verplicht georganiseerd vervoer per bus.
Leden van de Supportersvereniging FC Groningen hebben een brief ontvangen van het bestuur van de supportersvereniging met een toelichting op de wijze van kaartverkoop. Supporters, die via één van de hierboven genoemde drie supportersgeledingen een kaart afnemen, worden op zondag 3 mei per groepering in de Kuip bij elkaar geplaatst.
Heeft u geen brief ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de Supportersvereniging via info@svfcgroningen.nl Communicatie
Vanaf nu vindt er de komende periode regelmatig berichtgeving plaats rondom de bekerfinale op zondag 3 mei.
Houd de officiële communicatiekanalen dus in de gaten!
Volg FC Groningen ook via www.fcgroningen.nl, www.facebook.com/fcgroningen en Twitter @fcgroningen

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’