string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen sluit 2022 af met oefennederlaag.

Vrijdag 30 december 2022 om 16:00

FC Groningen heeft het kalenderjaar 2022 afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Almere City. Op Sportpark Corpus den Hoorn werd het 0-2 voor de bezoekers.

FC Groningen kon tegen de nummer 5 uit de Keuken Kampioen Divisie niet beschikken over Marin Sverko, Laros Duarte, Daleho Irandust, Paulos Abraham en Nordin Musampa. Ook de vier jonkies, die nadrukkelijk op de deur kloppen bij de eerste selectie – Thom van Bergen, Thijmen Blokzijl, Maxim Mariani en Jorg Schreuders – waren afwezig. Het jonge viertal van FC Groningen onder-21 heeft vrij aangezien hun activiteiten tijdens de WK-break gewoon doorliepen. Om ze fris en fruitig aan de start te krijgen in 2023 hebben zij geplande rustdagen.

Eerste helft
FC Groningen verscheen op het veld van sportparkgenoot GRC met een redelijk verglijkbare beginopstelling als vorige week in Utrecht. In tegenstelling tot een week eerder lukte het voor rust tegen het stug verdedigend Almere City maar moeizaam om tot kansen te komen. Een fout in de eigen opbouw leidde na een kwartier spelen bovendien de 0-1 in voor Almere City. Dat was ook de ruststand.

Tweede helft
Snel in de tweede helft kopieerde FC Groningen ongewild de eerste tegentreffer. Opnieuw een fout in de opbouw van achteruit zorgde voor een verdubbeling van de marge in het voordeel van Almere: 0-2. Het lukte de ploeg van Dennis van der Ree daarna niet meer om de achterstand ongedaan te maken.

Volgende week is de herstart van de Eredivisie. FC Groningen begint 2023 met een uitwedstrijd tegen Excelsior. De aftrap op zondag 8 januari in Rotterdam is om 16.45 uur.

Opstelling FC Groningen
Verrips; Kasanwirjo, Te Wierik, Balker (58. Lundqvist), Määttä (75. Kalley); Oratmangoen (23. Van Gelderen), Pelupessy, Valente; Dankerlui, Pepi (58. Krüger) en Suslov

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

1 week geleden

FC Groningen verlengt contract met keeper Baron

2 weken geleden

FC Groningen transfereert Beukers naar FC Volendam