FC Groningen met lege handen na heet avondje NAC.

Vrijdag 06 oktober 2023 om 21:48

FC Groningen heeft vrijdagavond in Breda met 3-2 verloren van NAC. Bij rust keek de FC tegen een 2-1 achterstand aan. Spits Kevin van Veen maakte beide goals voor de Trots van het Noorden. Voor NAC scoorden Tom Boere en Martin Koscelnik en Boy Kemper. Kemper kopte in de laatste minuut van de blessuretijd raak. Komend weekend komt de FC niet in actie vanwege de interlandperiode.

Het duel in Breda begon met letterlijk vuurwerk op het veld, na een vooraf aangekondigde sfeeractie van de NAC-supporters. De thuisploeg schoot ook als een komeet uit de startblokken en kopte al na 4 minuten raak via Tom Boere uit een corner, 1-0. Binnen het kwartier voetballen was de thuisploeg wederom gevaarlijk uit een hoekschop. Deze keer hinderde Thijmen Blokzijl verdediger Boy Kemper net voldoende en blokte Marco Rente de inzet van Sigurd Haugen in de doelmond.

FC Groningen kon aanvallend moeilijk een vuist maken, maar kwam via een schitterende vrije trap van Kevin van Veen met bijna een half uur op de klok op gelijke hoogte, 1-1. De spits vierde zijn wonderschone treffer uitbundig voor de fanatieke NAC-supporters en werd getrakteerd op een bierdouche waardoor scheidsrechter Stan Teuben de ploegen naar binnen dirigeerde. Het juichen leverde Van Veen ook een gele kaart op.

Na een afkoelingsperiode ging het duel verder en moest doelman Michael Verrips in de 37ste minuut gestrekt naar de benedenhoek nadat Boere snel uit de draai op het doel vuurde. De doelman pakte vlak voor rust een schot van afstand van Dominik Janosek, maar is kansloos op de rebound van Martin Koscelnik waardoor de FC met een 2-1 achterstand de rust in ging. In de tweede helft speelde FC Groningen richting de eigen 582-FC-supporters in het uitvak. Daarmee waren voor de vierde keer in vier uitwedstrijden alle beschikbare tickets verkocht.

Ondanks de teleurstelling vlak voor rust, startte de FC voortvarend in de tweede helft met vier goede kansen in de eerste zestien minuten. Rente raakte de paal met een voorzet, Leandro Bacuna kopte over na een voorzet van Romano Postema. Een andere voorzet van de spits schoot door waarna Thom van Bergen kon inzetten en Victor Wernersson de bal uit het doel hield. Net na een uur spelen schoot Johan Hove van binnen het strafschopgebied rakelings over. De druk van de FC was hoog.

Een kwartier voor tijd kreeg de FC loon naar werken. Rente zette uitstekend door aan de rechterkant en zijn voorzet werd schitterend tegen de touwen gekopt door Van Veen, 2-2. De spits liep achteruit en kopte de bal tegendraads binnen. Het duel kon in de laatste fase van de wedstrijd beide kanten op. FC Groningen had absoluut het momentum in de tweede helft, maar NAC gaf na de gelijkmaker ook niet op. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een hoekschop nadat een bal verkeerd werd weggewerkt. Uit de corner kopte Kemper raak voor de Brabanders waardoor FC Groningen met lege handen stond na een heet avondje NAC.

FC Groningen komt komende week niet in actie in de Keuken Kampioen Divisie vanwege interlandvoetbal. Een weekend later staat een dubbele programma op de rol. Vrijdag 20 oktober gaat FC Groningen op bezoek bij De Graafschap. Maandag 23 oktober wordt om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen FC Emmen afgetrapt. Tickets voor het duel in Euroborg zijn eenvoudig te bestellen via: https://tickets.fcgroningen.nl.