string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen met grote groep naar Almelo.

Vrijdag 13 mei 2016 om 14:58

FC Groningen neemt het zondagmiddag voor de derde keer in één week op tegen Heracles Almelo. De Trots van het Noorden verdedigt in Almelo een 2-1 voorsprong tijdens de tweede wedstrijd in de halve finales van play-offs. Trainer Erwin van de Looi leidt zaterdagmiddag vanaf 15.30 uur de afsluitende training voor die returnwedstrijd en vertrekt aansluitend met zijn ploeg richting het oosten van het land.

De ploeg van Van de Looi wordt zondagochtend achterna gereisd door 428 FC-supporters, die de Trots van het Noorden vanaf 12.30 uur hartstochtelijk zullen aanmoedigen. Wie er voor FC Groningen aan de aftrap verschijnt, wordt pas na de training van zaterdag bepaald.
Grotere groep
“Er zijn altijd wel pijntjes na een wedstrijd, dat is niet meer dan normaal,” aldus Van de Looi tijdens het perspraatje voorafgaand aan de wedstrijd in Almelo. “We zullen zaterdag kijken hoe iedereen ervoor staat. We gaan na de training van morgen in ieder geval al die kant op. Niet omdat het nu om een play-offwedstrijd gaat, maar het is vooral een praktisch het beste. Dan zijn we al in de buurt en hebben we net iets meer tijd ter voorbereiding. Ik verwacht wel dat we met een grotere groep dan normaal –meer dan achttien selectiespelers– naar Almelo vertrekken.”
Buikloop
Michael de Leeuw ontbrak donderdag vanwege buikloop. De aanvaller meldt zich vrijdagmiddag op de club voor een aantal tests. “We hebben hem vandaag bewust nog even buiten de groep gehouden om eventueel besmettingsgevaar tegen te gaan. We zullen Michael vanmiddag laten opstarten, want het lichaam moet weer even in beweging. We kijken hoe hij daaruit komt en of hij een rol kan spelen in de wedstrijd van zondag.”
Lorenzo Burnet viel donderdag in de rust uit nadat hij aan het begin van de wedstrijd hard in botsing was gekomen met een tegenstander. “Lorenzo had hoofdklachten, moest overgeven en was duizelig. Het lijkt voor zondag echter geen probleem. Burnet heeft vanmorgen binnen zijn herstel gepakt.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’