string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen met 26 spelers naar trainingskamp in Spanje.

Dinsdag 13 december 2022 om 15:45

De selectie van FC Groningen die morgen, woensdag 14 december, op trainingskamp vertrekt naar Spanje telt 26 spelers. De Trots van het Noorden verblijft een week in de buurt van Murcia. In deze periode worden naast dagelijkse trainingen en teamactiviteiten onder meer twee oefenwedstrijden gespeeld. Een mediateam van de club reist met de selectie van FC Groningen mee om dagelijks verslag te doen vanuit het trainingskamp.

Bij de selectie die afreist naar Spanje ontbreken Cyril Ngonge (mag vertrekken), Emmanuel Matuta (tijdelijk bij FC Groningen onder-21) en Nordin Musampa (blessure). De groep van 22 eerste elftalspelers die overblijft, wordt aangevuld met vier spelers uit FC Groningen onder-21: Thom van Bergen, Thijmen Blokzijl, Jorg Schreuders en Maxim Mariani. De eerst genoemde drie jongelingen trainen al langer mee met de eerste selectie en maakten voor de winterstop ook al eens onderdeel uit van wedstrijdselecties van FC Groningen bij Eredivisieduels.

Arbeid en energie
Hoofdtrainer Dennis van der Ree blikt vooruit op de week die in Spanje voor de boeg staat. “Wij hebben bij de start van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft erop gehamerd dat het heel belangrijk wordt om fysiek stappen te maken. We staan op een positie op de ranglijst die vraagt om arbeid en energie in wedstrijden te leggen. Daar moeten we in januari klaar voor zijn. Naast de fysieke stappen zijn we ook het accent aan het leggen op ons positiespel aan de bal. Ik zie graag dat we opbouwend wat directer spelen, met veel diepgang en achterin minder ‘breien’, dus minder rondspelen. Daarmee gaan we aan de slag.”

Oefenwedstrijden
De Trots van het Noorden vertrekt woensdagmiddag vanaf Eindhoven Airport en landt na een vlucht van zo’n tweeënhalf uur op de luchthaven van Alicante. Een bus brengt het FC-gezelschap vervolgens naar het verblijf in Roldan, in de omgeving van Murcia. In Spanje zal FC Groningen twee oefenwedstrijden spelen. De eerste is op zaterdag 17 december om 11.30 uur tegen FC Metz. Het duel met de Fransen in de Pinatar Arena in San Pedro del Pinatar zal 2 x 60 minuten duren.

Op dinsdag 20 december oefent FC Groningen voor de tweede keer op Spaanse bodem. Dan is het Italiaanse Spezia Calcio 1906 de opponent. Deze oefenwedstrijd wordt in Benidorm gespeeld en kent een reguliere speeltijd van 90 minuten. De aftrap is om 15.00 uur.

Observerend met Alfons

In de begeleidende staf van FC Groningen ontbreekt teammanager Matthias Mulder vanwege ziekte. De kans bestaat dat hij langer uit de roulatie zal zijn. Wij wensen hem veel beterschap.

Mediateam FC Groningen
Een mediateam van de club reist met de selectie van FC Groningen mee om dagelijks verslag te doen vanuit het trainingskamp en uiteraard ook van de oefenwedstrijden die in Spanje worden gespeeld. Volg voor alle updates vanuit het trainingskamp het YouTube-kanaal van FC Groningen

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup