string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen meiden onder-16 van start in officiële competitie.

Woensdag 03 mei 2023 om 10:00

FC Groningen breidt komend seizoen haar afdeling meiden-/vrouwenvoetbal uit met een wedstrijdselectie voor speelsters onder-16 jaar. Het wordt de eerste meidenselectie in de geschiedenis van de club, die de FC in competitieverband gaat vertegenwoordigen. De Trots van het Noorden gaat op zoek naar een trainer/coach/manager voor deze selectie. Het contract van trainer/coach/manager Atty Eelkema is met een seizoen verlengd. De voormalig international blijft verantwoordelijk voor de trainingsgroep van speelsters onder-13/onder-14.

Het nieuwe selectieteam wordt grotendeels gevormd door speelsters die momenteel nog deel uitmaken van de trainingsgroep onder-13/onder-14/onder-15. De nieuwe meidenselectie gaat spelen in een jongenscompetitie voor spelers onder-15 jaar. In welke klasse FC Groningen zal instromen is op dit moment nog niet bekend.

Coördinator Meiden- en Vrouwenvoetbal Valerie Overkamp is blij met de doorontwikkeling van het meidenvoetbal binnen FC Groningen. “Met de uitbreiding van de afdeling kunnen we doorgroeien op het fundament dat we dit seizoen hebben gelegd. Het is mooi dat we daadwerkelijk competitievoetbal gaan spelen met Onder-16. Daarmee schrijven de meiden clubgeschiedenis en is het een volgende stap in de verdere professionalisering van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen FC Groningen, ondanks de operationele en facilitaire uitdagingen die dit met zich meebrengt.”

De trainingsgroep onder-13/onder-14 wordt gevormd door de jongste lichting speelsters, die momenteel deel uitmaakt van de meidenopleiding van FC Groningen, aangevuld met de speelsters die doorstromen vanuit de Voorselectie. Voormalig Oranje-international Atty Eelkema blijft verantwoordelijk voor deze trainingsgroep.

“We zijn blij dat Atty aan de club verbonden blijft,” vertelt coördinator Overkamp. “Met haar ervaring als speelster en trainster op topniveau is ze een voorbeeld voor de meiden die bij ons werken aan hun eigen droom. Daarbij hebben we de afgelopen maanden kunnen zien dat Atty de leerlijnen zoals FC Groningen die binnen de Opleiding heeft ontwikkeld, met behulp van verschillende specialisten binnen de club, heeft kunnen implementeren in het meidenvoetbal.”

FC Groningen startte begin dit seizoen met meiden- vrouwenvoetbal bij de club. Meiden kunnen dromen van spelen in Euroborg. FC Groningen wil nieuwe internationals uit het Noorden opleiden. FC Groningen heeft een groot achterland met veel voor jonge meiden, die de ambitie hebben om te excelleren in voetbal. FC Groningen biedt met de meidenopleiding een podium en platform waar deze meiden zich optimaal kunnen ontwikkelen als sporter en mens. Overkamp: We bouwen door naar een volwaardige afdeling waarbij ook meiden op het voetbalveld kunnen groeien in Groningen en kunnen werken aan hun eigen voetbaldroom.”

Waar diverse collega-clubs de afdeling vrouwenvoetbal zijn gestart met een team in de Eredivisie, start FC Groningen met een eigen Opleiding voor meidenvoetbal. Deze Opleiding moet het fundament gaan vormen voor een duurzame en geïntegreerde vrouwenvoetbalafdeling bij de club. De club verwacht in 2026 een volwaardige Opleiding en een eerste elftal in het vrouwenvoetbal te hebben gerealiseerd.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Invulling trainersposities Opleiding nieuwe seizoen

1 week geleden

Vier duels op Corpus, onder-21 naar Zwolle

01:53
3 weken geleden

Dillema genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar