string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen maakt zich op voor finale van het seizoen.

Vrijdag 31 maart 2023 om 14:30

FC Groningen begint aan de finale van het Eredivisieseizoen 2022/2023. De Trots van het Noorden heeft nog acht speelronden om de opdracht waarvoor het staat te voltooien: lijfsbehoud. Een even duidelijke als uitdagende opgave. Zondagmiddag start de ploeg van hoofdtrainer Dennis van der Ree de slotfase van de competitie met de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De aftrap in Limburg is om 16.45 uur.

De afgelopen interlandperiode speelde FC Groningen een oefenwedstrijd in Bielefeld tegen Arminia (1-1), zonder de internationals Damil Dankerlui, Tomas Suslov, Johan Hove, Ricardo Pepi, Oliver Antman, Aimar Sher, Luciano Valente, Thijmen Blokzijl en Thom van Bergen. Zij keerden de afgelopen dagen allen terug bij de club en Dennis van der Ree zag dat het goed was. “Er zit schwung in, het heeft ze goed gedaan. Even in een andere omgeving, andere mensen spreken. De sfeer binnen de groep is goed. We zijn klaar om resultaat te halen.”

Nagenoeg complete selectie
Dat moet zondagmiddag als eerste gebeuren in Sittard. Daarbij kan de hoofdtrainer van FC Groningen over een nagenoeg complete selectie beschikken. Alleen Paulos Abraham is nog niet speelklaar. “De rest van de groep is geheel of gedeeltelijk inzetbaar. We hebben dus weer keus.”

Over tegenstander Fortuna zegt Van der Ree: “Een lastige ploeg om tegen te spelen, maar ook met mogelijkheden voor ons om ze te bestrijden. We willen de ruimtes tussen de linies bespelen. Daarnaast hebben zij met Burak Yilmaz natuurlijk een heel ervaren spits. Hij is slim, lijkt soms niet mee te doen aan de wedstrijd en ineens is hij er dan. Daarop zullen wij voorbereid moeten zijn.”

Voorbeschouwing
Fortuna Sittard – FC Groningen in speelronde 27 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 16.45 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Dennis van der Ree op de confrontatie in Limburg,  waarbij de hoofdtrainer onder meer ingaat op de terugkeer van de internationals in Groningen.

Gerelateerd nieuws.

10:45
6 dagen geleden

Check-In Delden: Hoteltour

03:40
7 dagen geleden

Check-In Delden: Fit worden

04:22
1 week geleden

Doelpuntrijk duel in Delden (Samenvatting)