FC Groningen maakt langdurig statement in aardbevingsproblematiek

18 januari 2022

FC Groningen heeft besloten een langdurig statement te maken omtrent de aardbevingsproblematiek vanwege gaswinning in de provincie. De Trots van het Noorden zal met een speciale aanvoerdersband blijven spelen tot de eis van het Groninger Gasberaad is ingewilligd. Op deze wijze wil FC Groningen iedere week landelijke aandacht blijven vragen voor de problematiek waar de achterban van FC Groningen en het gehele achterland van de club al zo lang mee te maken heeft. 

aanvoerder2

FC Groningen speelde afgelopen zondag de eerste wedstrijd na de winterstop tegen PSV. Voorafgaand en tijdens dit duel vroeg de club middels diverse uitingen landelijke aandacht voor de aardbevingsproblematiek waar de provincie Groningen al zo lang mee moet dealen. Onder meer door uitingen via LED-boarding, vlaggen en een speciale aanvoerdersband op de arm van de captain.
 
FC Groningen heeft besloten deze aanvoerdersband te blijven dragen tijdens wedstrijden totdat de eis van het Groninger Gasberaad – een ruimhartige en rechtvaardige schadeafhandeling, een vlotte en doortastende versterkingsoperatie en een wettelijk vastgelegde einddatum voor het sluiten van de Groninger gaskraan – is ingewilligd. Hiermee blijft de club landelijke aandacht vragen voor het probleem en laat de FC zien achter de achterban te staan die veelal te maken hebben met aardbevingsproblemen.
 
Supporterscoördinator Matthias Mulder was afgelopen zaterdag aanwezig tijdens de manifestatie op de Vismarkt, waar duizenden Groningers hun stem lieten horen en om ‘Respect voor Groningen’ vroegen. “Wij zijn als club begaan met onze achterban. Veel van onze supporters hebben te maken of te maken gehad met aardbevingen en ondervinden daarvan nog steeds problemen. Een aanvoerder gaat voorop in de strijd en daarvan is de aanvoerdersband het symbool. Wij laten hiermee zien achter onze strijdbare achterban te staan, net zo lang tot er een oplossing is gevonden. We zullen de band met trots dragen en op deze manier wekelijks aandacht blijven vragen voor de gedupeerden in ons verzorgingsgebied.”

Aanvoerder3

Laatste nieuws