string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen maakt balans op van verstoorde avond.

Maandag 24 april 2023 om 15:08

FC Groningen maakt de balans op van de verstoorde avond, afgelopen zaterdag in Euroborg. Het competitieduel met N.E.C. werd na 18 minuten spelen definitief gestaakt nadat een 18-jarige jongeman een plastic beker met vloeistof richting het veld gooide en daarbij de assistent-scheidsrechter raakte. In de onlangs aangescherpte maatregelen van de KNVB is bepaald dat als een speler of (assistent)scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, de scheidsrechter de wedstrijd direct definitief dient te staken.

De 18-jarige dader is aangehouden en geïdentificeerd. Net als de overige 20.000 supporters in Euroborg is ook FC Groningen gedupeerd. Bij de Trots van het Noorden zijn vragen binnengekomen over de (financiële) gevolgen voor de supporters en de club zelf. FC Groningen is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van dit soort incidenten.

FC Groningen stelt in dit verband wel de vraag of de huidige consequenties van het ingevoerde beleid in verhouding staan tot de gevolgen voor club en supporters, die met elkaar in hetzelfde schuitje zitten. Ook vraagt FC Groningen zich af of het redelijk is om de totale schade van een paar ton te verhalen op een 18-jarige jongeman, die een plastic beker met vloeistof richting het veld gooit en daarbij de assistent-scheidsrechter raakt. De club vindt het nog te vroeg om daar nu al op vooruit te lopen en wil niet zo kort na de verstoorde avond deze beslissing nemen.

De Trots van het Noorden wil daarnaast in de reguliere gesprekken die de club voert met afvaardigingen van de diverse supportersgeledingen bespreken hoe om te gaan met de problematiek.

FC Groningen zal sowieso het ingezette beleid voortzetten om een eventuele boete van de KNVB te verhalen op de dader. De dader kan bovendien een stadionverbod tegemoet zien.

FC Groningen benadrukt dat het afstand blijft nemen van toeschouwers die voorwerpen richting het speelveld gooien. Spelers en arbitrage moeten te allen tijde veilig zijn op het veld.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

5 dagen geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

6 dagen geleden

Update: seizoenkaartteller op 9.000