string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen licht optie op Da Cruz niet.

Vrijdag 18 juni 2021 om 12:00

Alessio Da Cruz gaat FC Groningen verlaten. De Trots van het Noorden huurde de 24-jarige aanvaller afgelopen seizoen van het Italiaanse Parma. FC Groningen had hierbij een koopoptie bedongen, maar heeft besloten deze niet te lichten. 

da cruz

Da Cruz kwam FC Groningen begin oktober 2020 versterken en maakte enkele weken na zijn komst naar de Trots van het Noorden zijn officiële debuut als invaller in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, op zondag 18 oktober. Een week later stond de aanvaller voor het eerst in de basisopstelling op bezoek bij Fortuna Sittard.
 
Da Cruz speelde in totaal 23 officiële wedstrijden voor de FC, waarvan 19 basisplaatsen, waarin hij vier keer scoorde en drie keer een assist verzorgde. Hoewel Da Cruz een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan het behalen van de ambitieuze sportieve doelstelling van afgelopen seizoen – 50 punten op de ranglijst en plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal – heeft FC Groningen besloten de koopoptie op de aanvaller niet te lichten.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt in een toelichting op dit besluit: “Na meerdere gesprekken bleek Alessio echt niet bij FC Groningen te willen blijven. Wij vinden hem een talentvolle speler; maar om tot een goede samenwerking te komen vinden wij het wel belangrijk om daar van beide kanten een goed gevoel bij te hebben. Bij het definitief aantrekken van Alessio dienden wij nog een behoorlijk transferbedrag te betalen aan Parma en als de speler dan bovendien ook nog eens aangeeft liever niet te willen blijven, hebben wij op basis van deze argumenten de afweging gemaakt de optie in de overeenkomst niet te lichten.” FC Groningen bedankt Da Cruz voor zijn inzet en wenst de aanvaller veel succes in het verdere verloop van zijn carrière. 

Da Cruz blij

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord