FC Groningen licht optie en contracteert Ritsu Doan

23 april 2018

FC Groningen heeft de optie in de overeenkomst met Gamba Osaka en Ritsu Doan gelicht. Dit betekent dat de 19-jarige Japanner de komende drie seizoenen tot medio 2021 onder contract staat in het Noordlease Stadion.

FC Groningen bereikte in juni vorig jaar een akkoord met Ritsu Doan en zijn club Gamba Osaka over een overgang naar Nederland. De Japanse aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis in het Noordlease Stadion, maar de Trots van het Noorden had tegelijkertijd ook een optie tot koop bedongen bij Gamba Osaka en tevens overeenstemming bereikt met de speler over zijn persoonlijke voorwaarden na dit seizoen.
 
Ritsu Doan was sinds 2015 actief voor Gamba Osaka in de Japanse J-League. Als jeugdinternational kwam hij onder meer in actie op het WK onder-20 in Zuid-Korea. Dit seizoen speelde Doan tot nu toe 29 officiële wedstrijden voor groen-wit, waarin hij negen keer scoorde.

Snelt langs Schone

Manager technische zaken Ron Jans is razend enthousiast over Doan en het feit dat de Japanner in Groningen blijft. “Het is ontzettend knap om op zo’n jonge leeftijd in een totaal andere cultuur je zo snel aan te passen en te ontwikkelen. Hij is gedurende het seizoen gegroeid en steeds belangrijker geworden voor het team. Een groot compliment voor die jongen.”
 
De liefde tussen club en speler is volgens Jans wederzijds. “Toen wij met hem over zijn toekomst spraken, toonde hij zich heel dankbaar dat FC Groningen het heeft aangedurfd hem te halen. Doan was er heel duidelijk in dat hij blij en tevreden is in Groningen. En het publiek houdt van hem en heeft hem binnen een jaar in de armen gesloten. En wij begrijpen ons publiek en hebben hetzelfde gevoel.”

Houdt Roda-speler van het lijf

Laatste nieuws