string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen legt spits Benschop vast.

Dinsdag 09 juli 2019 om 17:48

FC Groningen heeft Charlison Benschop gecontracteerd. De 29-jarige spits tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion een overeenkomst voor twee seizoenen. Benschop speelde het afgelopen half jaar voor De Graafschap, dat hem van het Duitse FC Ingolstadt huurde, en komt nu transfervrij over naar de Trots van het Noorden. Hij sluit per direct aan in het trainingskamp van de eerste selectie in Norg.

Benschop speelde bijna driehonderd officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij in totaal bij bijna honderd goals (doelpunten en assists) betrokken was.
 
De in Willemstad op Curaçao geboren spits begon zijn profcarrière in 2008 in Waalwijk bij RKC. Medio 2010 tekende Benschop een meerjarige overeenkomst bij AZ. De club uit Alkmaar verkocht de Antilliaanse aanvaller in 2012 aan het Franse Stade Brest, waarna Benschop tussentijds werd verhuurd aan Fortuna Düsseldorf, dat hem in 2014 definitief overnam van de Fransen. In Duitsland maakte Benschop vervolgens in 2015 een transfer naar Hannover 96. Vorig jaar stapte de spits over naar FC Ingolstadt, eveneens in Duitsland, dat hem de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen verhuurde aan De Graafschap. Nu heeft FC Groningen hem weten te contracteren.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is zeer tevreden met de komst van Benschop. “Na het aantrekken van keeper Marco van Duin en verdediger Bart van Hintum hebben we met de komst van Charlison opnieuw een speler met ervaring aan ons weten te binden. Hij is een sterke spits, die met zijn type spel prima bij ons past. Charlison geeft ons aanvallend een extra optie. Met zijn ervaring in het betaalde voetbal voegt hij bovendien een extra element toe aan de bestaande spelersgroep, wat we goed kunnen gebruiken en waarnaar we op zoek waren. Charlison had diverse opties, maar we zijn heel blij dat hij voor FC Groningen heeft gekozen.”

190709EOB3074
190709EOB3098

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’