string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen klaar voor kraker tegen SC Cambuur.

Woensdag 25 januari 2023 om 14:30

FC Groningen speelt morgenavond, donderdag 26 januari, de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Het competitieduel tussen de clubs uit de hoofdsteden van de provincies Groningen en Friesland is een regelrechte kraker. Zeker na de verrassende winst van FC Emmen op titelkandidaat PSV neemt de spanning onderin de Eredivisie per speelronde toe. De ploeg van Dennis van der Ree kan de steun van het thuispubliek meer dan ooit heel goed gebruiken. “Boeren geven nooit op.” De aftrap in Euroborg is donderdagavond om 18.45 uur.

Het midweekse duel met SC Cambuur volgt snel na de Derby van het Noorden. Hoewel FC Groningen deze wedstrijd in de slotfase uit handen gaf, zagen spelers en staf in de analyse de afgelopen dagen voldoende perspectief. “Wij hebben gekeken naar de mindere dingen, maar hebben ook verbeteringen gezien. Daarop borduren we verder. Het dubbeltje moet net de andere kant op gaan vallen. Wij denken een goed plan te hebben richting Cambuur. We zijn er klaar voor,” stelt hoofdtrainer Dennis van der Ree.

En dat zal nodig zijn, want een blik op de ranglijst van de Eredivisie leert dat de druk er vol op staat voor de kraker met Cambuur. Daar kwam dinsdagavond de verrassende 1-0 zege van FC Emmen op PSV nog eens overheen. Van der Ree blijft er rustig onder. “Je hoopt natuurlijk dat je concurrenten geen punten pakken, zeker niet in het geval van Emmen tegen PSV, maar wij hebben hierop geen invloed. Wij moeten alle energie op onszelf richten en niet te veel naar anderen kijken. Wij weten wat ons te doen staat: zelf wedstrijden winnen.”

Wedstrijdselectie
Van der Ree mist tegen Cambuur in vergelijking met de wedstrijdselectie in Heerenveen Tomas Suslov. De Slowaak is één wedstrijd geschorst na zijn vijfde gele kaart, die hij afgelopen zondag ontving in het Abe Lenstra Stadion. Uitgerekend Suslov was eerder dit seizoen in de onderlinge confrontatie de matchwinner met de enige treffer van de middag in Leeuwarden.

De drie kersverse nieuwelingen in de selectie van FC Groningen hebben kans hun debuut voor eigen publiek te maken: Johan Hove, Aimar Sher en Mads Bech Sørensen.

Scheidsrechter
FC Groningen – SC Cambuur staat donderdagavond vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Het stadion opent de poorten om 17.15 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg en zijn er foodtrucks achter het stadion te vinden. Tickets zijn zowel online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Volledige voorbeschouwing
Bekijk hier de voorbeschouwing met Dennis van der Ree, waarbij de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer ingaat op het weerzien met oude bekenden uit zijn Cambuur-periode en het onderlinge oefenduel dat beide ploegen begin december ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft nog tegen elkaar speelden.

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Van Bergen kopt FC Groningen naar absolute climax

1 maand geleden

FC Groningen wint in Venlo

2 maanden geleden

FC Groningen voor inhaalduel naar Emmen