string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen klaar voor Derby van het Noorden.

Vrijdag 08 april 2022 om 13:15

Zondagmiddag staat rond lunchtijd de Derby van het Noorden op het menu. FC Groningen treedt vanaf 12.15 uur in het Abe Lenstra Stadion aan tegen sc Heerenveen. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs mist naast de bekende namen van Radinio Balker en Jan Hoekstra ook Tomas Suslov vanwege een blessure. Alle overige selectiespelers lijken zondag beschikbaar voor het competitieduel in Heerenveen.

10

FC Groningen verdedigt in Friesland de achtste plek op de ranglijst. Tegenstander sc Heerenveen bezet met vijf punten minder de 12de plek in de Eredivisie. De Trots van het Noorden weet zich zondagmiddag gesteund door een vol uitvak in het Abe Lenstra Stadion. “Dat is natuurlijk extra mooi,” stelt Buijs. “We gaan er alles aan doen om met een resultaat terug te keren in Groningen.”

Met Buijs aan het roer eindigde de Derby van het Noorden de afgelopen seizoenen in Friesland standaard in een 1-1 gelijkspel. “Ja, ik heb het wel vaker gezegd: de verschillen in de Eredivisie zijn heel klein. En daar komt de papegaai weer: we zullen zondag zelf een goede dag moeten hebben om een resultaat te halen. Daar geloven we in en we gaan voor een overwinning, maar als dat niet lukt gaan we voor 1-1,” zegt Buijs glimlachend met een knipoog naar de laatste remises tussen beide ploegen.

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met sc Heerenveen. De competitiewedstrijd in speelronde 29 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam