string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen intensiveert dadergerichte aanpak ter voorkoming van collectieve straffen.

Woensdag 15 maart 2023 om 15:00

FC Groningen is de afgelopen periode geconfronteerd met meerdere incidenten in het stadion, variƫrend van het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het veld tot veldbetreding. Als gevolg hiervan heeft de KNVB de Trots van het Noorden meerdere boetes opgelegd en bij herhaling van incidenten is de club genoodzaakt een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek te spelen. FC Groningen veroordeelt het gedrag van kwaadwillenden en wil alles op alles zetten om te voorkomen dat supporters die op een positieve wijze de ploeg ondersteunen de dupe worden van opgelegde straffen.

Daarom werkt FC Groningen verder aan een dadergerichte aanpak om incidenten in Euroborg in de toekomst uit te bannen. Iedereen die het stadion bezoekt, dient zich te houden aan de opgestelde huisregels van de club. Hierin staat onder meer dat gezichtsbedekkende kleding niet is toegestaan. Zo zal de club de supporters die het gezicht (grotendeels) bedekken actief aanspreken.

Het strenger hanteren van deze huisregels moet resulteren in een betere kans van slagen bij een dadergerichte aanpak in geval van incidenten, hetgeen ook de roep is van het overgrote deel van goedwillende supporters. Daarnaast worden bij de stadioningang zondag bij de Derby van het Noorden honden ingezet, die getraind zijn om vuurwerk op te sporen. Bij een nieuw (vuurwerk)incident wordt een voorwaardelijke straf van de KNVB omgezet in het spelen van een thuiswedstrijd zonder (een deel van het) publiek. Club en supporters dienen dit inktzwarte scenario met elkaar te voorkomen.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Thuisduel met Roda JC compleet uitverkocht

1 week geleden

Jurjus Koning van de Wedstrijd na gelijkspel tegen NAC Breda

1 week geleden

Speelt FC Groningen straks in het shirt van jouw dromen?