FC Groningen huurt Tounekti met koopoptie

31 augustus 2021

FC Groningen huurt Sebastian Tounekti voor de rest van het seizoen 2021/2022, met een optie tot koop. De 19-jarige linksbuiten komt over van Bodø/Glimt uit Noorwegen. Tounekti is geboren in het Noorse Tromsø en heeft ook de Tunesische nationaliteit.

Sebastian Tounekti is een rechtsbenige speler, die bij voorkeur vanaf links speelt en op meerdere posities in aanvallend opzicht uit de voeten kan. Tounekti heeft als jeugdinternational in de teams van Noorwegen onder-15, onder-17 en onder-18 gespeeld. Onlangs koos hij ervoor om zijn interlandcarrière mogelijk voort te zetten bij Tunesië. Tounekti heeft met Bodø/Glimt recentelijk minuten gemaakt in de kwalificatieronden voor de Champions League en Conference League.

MicrosoftTeams-image (57)

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de komst van Tounekti: “Wij vinden Sebastian een talentvolle speler met potentie. Hij is nog jong, dus we moeten hem ook de tijd en ruimte geven om te acclimatiseren in zijn nieuwe omgeving. Daarom is de huurconstructie met optie tot koop voor ons heel interessant, want we krijgen nu voldoende mogelijkheden om de ontwikkeling van Sebastian van dichtbij te zien. Met onze specialisten en faciliteiten gaan we aan de slag om de groeipotentie tot ontwikkeling te brengen. Sebastian kan voor wedstrijdminuten ook in aanmerking komen bij FC Groningen onder-21. Wij wensen hem heel veel succes bij FC Groningen.”

Laatste nieuws