FC Groningen huurt spits Redan van Hertha BSC

31 januari 2020 / vandaag

FC Groningen huurt voor de rest van dit seizoen Daishawn Redan. De spits, die overmorgen (2 februari) 19 jaar wordt, staat onder contract bij Hertha BSC.

FC Groningen wilde graag nog een aanvaller toevoegen aan de huidige eerste selectie. De Trots van het Noorden ziet in jeugdinternational Redan een welkome aanvulling voor de groep van hoofdtrainer Danny Buijs.
 
Daishawn Redan kende zijn opleiding bij Ajax en maakte op 16-jarige leeftijd de overstap naar Chelsea. Afgelopen zomer transfereerde de Londense topclub hem naar Hertha BSC, waar de aanvaller een vijfjarige overeenkomst tekende. Redan debuteerde in augustus in de Bundesliga. FC Groningen heeft hem nu weten te verleiden tot een tijdelijke overgang naar het Hitachi Capital Mobility Stadion.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is zeer tevreden dat de club op de laatste dag van het transferwindow nog zaken heeft weten te doen. “Daishawn is weliswaar een jonge speler, maar heeft bij Ajax, Chelsea, Jong Oranje en nu ook Hertha BSC wel in een omgeving gevoetbald waar veel wordt gevraagd en geëist. Wat wij al van hem wisten, plus de informatie die wij hebben ingewonnen, leert ons dat Daishawn een zeer interessante speler is, die ons uitstekend kan helpen in het restant van dit seizoen. Hij is snel en heeft diepte in zijn spel. Wij zaten niet breed in onze spitsen en we zijn heel blij dat we er met de komst van Daishawn een extra optie bij hebben.”

REDAN-insta
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws