FC Groningen huurt Mateo Cassierra van Ajax

1 juni 2018

Mateo Cassierra speelt in het seizoen 2018/2019 voor FC Groningen. De Trots van het Noorden huurt de 21-jarige Colombiaanse spits voor één seizoen van Ajax.

Mateo Cassierra kwam in 2016 naar Nederland. Hij tekende bij Ajax een vijfjarig contract, tot medio 2021. Bij Ajax speelde de aanvaller 33 officiële wedstrijden in het eerste elftal, waarin hij vijf keer scoorde. Cassierra debuteerde in augustus 2016 in de Eredivisie in de uitwedstrijd tegen Sparta. De Zuid-Amerikaanse spits trof in dat duel direct doel.
 
Kampioen
Het afgelopen seizoen speelde Cassierra voornamelijk in Jong Ajax. Met dat team werd hij kampioen van Jupiler League. De Colombiaan kwam 29 keer in actie voor de beloften van de Amsterdammers. Hij maakte 18 doelpunten – waarmee Cassierra topscorer werd van Jong Ajax – en was goed voor 8 assists.

Blij na goal bij Sparta

Manager technische zaken Ron Jans is opgetogen dat FC Groningen voor het nieuwe seizoen Cassierra heeft weten binnen te halen. “Dat hebben we voor een belangrijk deel mede te danken aan onze meer dan uitstekende relatie met Ajax op dit moment. Net als veel andere clubs zien wij veel wedstrijden van Jong Ajax, waar heel veel talent rondloopt. De naam van Cassierra is het afgelopen seizoen meerdere malen bij ons gevallen, maar wij hadden het gevoel dat hij niet haalbaar zou zijn voor ons. Toen wij van Marc Overmars (directeur spelersbeleid Ajax – red.) te horen kregen dat FC Groningen een goede optie zou kunnen zijn, zijn we met de speler in gesprek gegaan.”
 
Vrij complete spits
Volgens Jans maakte Cassierra daarbij een goede indruk. “Hij bevestigde de informatie die we al over hem hadden vergaard. Mateo is een jongen die ambitieus is, zich wil ontwikkelen en daarvoor bereid is hard te werken. Hij is een vrij complete spits, die bewezen heeft doelpunten te kunnen maken. Hij wil zich laten zien in de Eredivisie. Wij bieden hem dat podium. Doorgaans zijn wij geen voorstander van huren, maar voetbal is soms ook van de korte termijn. Wij denken met Mateo in ieder geval een jaar lang een prima spits in huis te hebben.”

Colombiaanse vlag

Laatste nieuws