FC Groningen huurt keeper Verrips met koopoptie

12 juni 2022

FC Groningen huurt komend seizoen 2022/2023 Michael Verrips van Fortuna Sittard. De Trots van het Noorden heeft daarbij een optie tot koop bedongen op de 25-jarige doelman.

Michael Verrips heeft zo’n honderd officiële wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan en inmiddels ook al een heel rijtje clubs waarvoor hij heeft gespeeld. In Nederland verdedigde de goalie onder meer het doel van Sparta, MVV, FC Emmen en afgelopen seizoen dus Fortuna Sittard. Verrips deed tevens ervaring op in twee buitenlandse competities: bij het Belgische KV Mechelen en in Engeland bij Sheffield United. In zijn jongere jaren keepte Verrips, die geboren is in Velp, in de jeugd van FC Twente, Vitesse en PSV.

Verrips klein 1

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom FC Groningen Verrips komend seizoen huurt van Fortuna Sittard. “Wij hebben het afgelopen seizoen geëvalueerd en gekeken naar de posities waarop wij denken dat we nog sterker kunnen worden. Toen Michael bij ons op de radar verscheen als optie, zijn we daarop ingesprongen. We kregen de mogelijkheid hem voor komend seizoen te huren, met een koopoptie. Voor ons in deze situatie de ideale constructie. We kunnen Michael een seizoen lang van dichtbij aan het werk zien, naast de ontwikkeling van onze andere keepers. Er zal een open concurrentiestrijd ontstaan voor de positie onder de lat. Het mooie voor ons als club is dat we in deze situatie volledige grip hebben op onze keepers binnen de eerste selectie. We hebben alle tools in handen om komend seizoen en het seizoen daarna keuzes te kunnen maken. Michael is groot en heeft een goede uitstraling. Hij is wel echt een ‘mannetje’, denk ik. We waren en zijn ook wel op zoek naar dit soort type spelers. Wij hebben heel veel jonge, zeer talentvolle spelers, maar het ontbreekt ons soms ook wel wat aan body en ervaring. Michael is een persoonlijkheid en dat kunnen wij binnen onze huidige selectie goed gebruiken. Wij wensen hem heel veel succes bij FC Groningen.”

Laatste nieuws