FC Groningen huurt Joel Asoro van Swansea City

15 augustus 2019 / vandaag

FC Groningen huurt met onmiddellijke ingang Joel Asoro voor de rest van het seizoen 2019/2020. De 20-jarige Zweedse aanvaller, met Nigeriaanse ouders, komt over van Swansea City. De Trots van het Noorden heeft een optie tot koop bedongen bij de club uit Wales, uitkomend in het Championship in Engeland.

Joel Asoro is een aanvaller, die als buitenspeler en als spits uit de voeten kan. De in Stockholm geboren Zweedse jeugdinternational heeft in diverse nationale leeftijdscategorieën gespeeld en scoorde daarin veelvuldig. Mede hierdoor werd Asoro al in een vroeg stadium gelinkt aan grote clubs. In 2015 koos hij voor een overgang naar Sunderland. In het seizoen 2016/2017 werd Asoro de jongste speler ooit van Sunderland in de Premier League en de jongste Zweed ooit op dat niveau.
 
Het seizoen erop speelde Asoro namens Sunderland 26 wedstrijden in het Championship, waarin hij drie keer scoorde en twee assists had. Sunderland degradeerde ook op het tweede niveau in Engeland, maar Asoro werd bij de club verkozen tot Talent van het Jaar. De aanvaller wilde zijn nog één jaar doorlopende contract niet verlengen en stond in de belangstelling van onder meer Arsenal en Tottenham Hotspur. Hij vertrok uiteindelijk naar Swansea City, waar hij tot veertien competitiewedstrijden kwam. Asoro heeft bij de club uit Wales nog een doorlopende verbintenis tot medio 2022.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over het aantrekken van Asoro: “Zoals eerder aangegeven, wilden wij vanuit de analyse die we van de selectie hebben gemaakt heel graag snelheid en diepte toevoegen aan het team. Dat is gelukt met Gabriel Gudmundsson en nu ook met Joel Asoro. Joel is enorm snel en heeft diepte in zijn spel. Hij staat bekend als een groot talent in Zweden en heeft op heel jonge leeftijd al de overstap gemaakt naar Engeland, waar hij het eerst bij Sunderland uitstekend heeft gedaan. Bij Swansea kwam hij afgelopen seizoen tot de nodige wedstrijden, maar richting dit seizoen kwam hij niet echt in de plannen van de manager voor. Wij hebben Joel nu kunnen huren voor een seizoen met een optie tot koop. Dat hij enorm talentvol is, is duidelijk. Joel kiest bewust voor FC Groningen, waar bewezen is dat jonge talenten zich goed kunnen ontwikkelen en een volgende stap in hun carrière kunnen zetten. Hij krijgt bij ons de kans om zijn talent te laten zien en dan is het aan hem om ons allemaal te overtuigen.”

Asoro_ruim (1)
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws