string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen huurt jeugdinternational Samuel Dikos.

Donderdag 18 augustus 2022 om 17:00

Samuel Dikos versterkt FC Groningen. De 16-jarige Slowaak wordt voor één seizoen gehuurd van MSK Zilina, waarbij de Trots van het Noorden een optie tot koop heeft bedongen. Dikos sluit dit seizoen aan bij FC Groningen onder-18.

Samuel Dikos werd op 13 maart 2006 geboren in Slowakije. De rechtsbenige flankspeler doorliep de jeugdopleiding van MSK Zilina, waar hij op jonge leeftijd al wedstrijden speelde voor het tweede elftal en de onder-19. Daarnaast is Dikos Slowaaks jeugdinternational en heeft hij als 15-jarige met Slowakije onder-17 aan verschillende EK-kwalificatietoernooien deelgenomen, onder meer tegen de leeftijdsgenoten van Nederland.

JW2022202313134

Hoofd jeugdscouting Arno de Jong is trots dat het gelukt is om het jonge Slowaakse jeugdinternational aan FC Groningen te binden. “Samuel is een multifunctionele speler, die in de voorhoede op beide flanken uit de voeten kan. Hij is door meerdere scouts gezien in de afgelopen twee seizoenen en er was veel belangstelling van andere internationale clubs. Daarom zijn we blij dat het gelukt is hem naar FC Groningen te halen.”
 
“Met behulp van de faciliteiten, specialisten en trainers zien we veel groeimogelijkheden voor deze jonge talentvolle aanvaller. We hebben Samuel kunnen overtuigen met het plan dat we hem en zijn familie hebben geschetst en hij is onder de indruk van de faciliteiten die wij ook de spelers in onze Opleiding bieden. Samuel is een voetballer met specifieke kwaliteiten en heeft goede voorwaarden om zich door te ontwikkelen, maar zal daarbij hard moeten blijven werken. Wij gaan alles wat binnen onze mogelijkheden ligt, doen om hem daarbij te helpen, zowel op als buiten het veld en wensen Samuel veel succes bij de club.”
 
In eerste instantie komt Dikos een seizoen over op huurbasis en daarbij heeft FC Groningen een optie tot koop bedongen. De aanvaller gaat starten bij FC Groningen onder-18 onder leiding van trainer/coach/manager Melchior Schoenmakers.

JW2022202313120

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen