FC Groningen huurt Deyovaisio Zeefuik van Ajax

31 januari 2018

FC Groningen versterkt zich – onder het voorbehoud van de medische keuring – voor de rest van dit seizoen met Deyovaisio Zeefuik. De 19-jarige verdediger wordt voor een half jaar gehuurd van Ajax. De Trots van het Noorden heeft een eerste recht tot koop bedongen bij de Amsterdammers.

Deyovaisio is de jongere broer van voormalig FC-aanvaller Género Zeefuik en speelt al sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax. De verdediger debuteerde in april vorig jaar in het eerste elftal van de Amsterdammers, waarvoor hij inmiddels acht keer uitkwam. Zeefuik speelde als lid van de eerste selectie zijn wedstrijden veelal in Jong Ajax. Hij is jeugdinternational en heeft bij Ajax een contract tot medio 2019.

Eerste training (2)

Manager technische zaken Ron Jans legt uit waarom FC Groningen Zeefuik wilde aantrekken. “Met het vertrek van Todd Kane en mogelijk ook Etiënne Reijnen hadden wij de behoefte om onze verdediging weer op peil te brengen. Met Deyovaisio kregen we daartoe een mooie kans. We hebben hem intensief gevolgd en de scoutingsrapporten spraken over ‘een zeer interessante’ speler. Deyovaisio is een sterke, snelle, agressieve verdediger met een goed loopvermogen, die in onze ogen heel goed past bij speelwijze en mentaliteit van FC Groningen. Hij zal ook bij ons moeten knokken voor speelminuten, maar die gaan er zeker komen.”

Hesje aan

Zeefuik sluit per direct aan bij de eerste selectie van trainer Ernest Faber en FC Groningen hoopt hem voor de competitiewedstrijd van komende vrijdag, uit tegen Vitesse, ook speelgerechtigd te hebben.

Eerste training (1)

Laatste nieuws