string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen huurt Chalus met koopoptie van Malmö FF.

Vrijdag 27 januari 2023 om 09:30

FC Groningen huurt voor de rest van dit seizoen de Tsjechisch international Matej Chalus, met een optie tot koop. De 24-jarige centrale verdediger komt over van de Zweedse club Malmö FF en sluit per direct aan bij de eerste selectie van de Trots van het Noorden.

Matej Chalus is geboren in Praag en speelde meer dan honderd competitiewedstrijden op het hoogste niveau, waaronder 66 voor Slovan Liberec. Een jaar geleden maakte de verdediger de overstap van Tsjechië naar Malmö FF in Zweden. Buiten een aantal competitiewedstrijden kwam Chalus dit seizoen namens de Zweedse club ook twee duels in actie in de Europa League. Bij Slovan Liberec speelde hij bovendien ook al vijf Europese wedstrijden. Chalus is éénmalig Tsjechisch A-international, nadat hij vanaf onder-17 tot en met Tsjechië onder-21 ook jeugdinternational was.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de komst van Chalus: “In deze fase zoeken wij naar spelers die ons meer stabiliteit gaan geven in onze strijd weg te komen uit de onderste regionen van de ranglijst. Het is een feit dat we te veel tegengoals krijgen vanuit spelhervattingen en voorzetten. Matej is een fysiek sterke centrale verdediger met duelkracht en onverzettelijkheid. Matej weet wat er in deze fase bij FC Groningen wordt gevraagd. Wij denken daarom dat hij ons op dit moment direct kan helpen. Wij wensen hem heel veel succes bij FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

FC Groningen zet volgende stap bij meidenvoetbal, Kingma fulltime in dienst

2 dagen geleden

Seizoenkaartaantal richting uitverkocht, verlengen kan nog tot en met zondag

3 dagen geleden

FC trapt Eredivisie-seizoen in Euroborg af tegen NAC