FC Groningen huurt Bruns van Vitesse

24 december 2018

Onder het voorbehoud van de medische keuring huurt FC Groningen per 1 januari 2019 Thomas Bruns voor de rest van het seizoen 2018/2019 van Vitesse. De 26-jarige middenvelder is in dat geval na Iliass Bel Hassani de tweede wintertransfer van de Trots van het Noorden.

Thomas Bruns is een ervaren middenvelder, die in Nederland uitkwam voor Heracles Almelo en momenteel onder contract staat bij Vitesse. Hij heeft in Arnhem een doorlopende overeenkomst tot medio 2021. Bruns speelde net als Bel Hassani in totaal 248 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, voornamelijk voor Heracles Almelo. Bruns scoorde in totaal 32 keer en tekende voor 26 assists.
 
Trappelen
Thomas Bruns staat te trappelen om in Groningen aan de slag te gaan. “De afgelopen periode heb ik er veel met Mike te Wierik (aanvoerder van FC Groningen – red.) over gesproken. Ik ken hem goed van onze jaren bij Heracles Almelo. Ik heb mijn keuze op gevoel gemaakt. FC Groningen is een volksclub, waar hard werken en normaal doen voorop staan. Dat past bij mij. We gaan na de winterstop alles op alles zetten en knallen.”
 
Bewezen
In een toelichting op de komst van Bruns naar Groningen zegt manager technische zaken Ron Jans: “Thomas Bruns is een allround middenvelder, die zich al meerdere jaren heeft bewezen in de Eredivisie. Bij Vitesse komt hij te weinig aan spelen toe en wij denken dat we zijn kwaliteiten en ervaring goed kunnen gebruiken. Het is mooi dat we vanaf het nieuwe jaar over Thomas kunnen beschikken.”

Laatste nieuws