FC Groningen huurt Bogarde van Hoffenheim

14 januari 2022

FC Groningen heeft de rest van dit seizoen de beschikking over Melayro Bogarde. De 19-jarige middenvelder/verdediger wordt voor een half jaar gehuurd van TSG 1899 Hoffenheim. Bogarde komt uit de opleiding van Feyenoord, maar maakte al op 16-jarige leeftijd de overstap naar de Duitse club en is de jongste Nederlandse speler in de geschiedenis van de Bundesliga.

20220113MelayroBogarde005

Melayro Bogarde kwam voor TSG 1899 Hoffenheim tot nu toe voornamelijk uit in de Regionalliga en U19 Bundesliga Südwest, maar ook al in 11 Bundesliga-wedstrijden en één duel om de DFB-Pokal. Hij maakte op 30 mei 2020 – twee dagen na zijn 18e verjaardag – zijn Bundesliga-debuut in het eerste elftal van Hoffenheim, in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd tegen FSV Mainz. Bogarde werd hiermee de jongste Nederlander ooit in de Bundesliga.
 
Bogarde is vanaf Nederland onder-15 jeugdinternational. De Rotterdammer heeft inmiddels ook al drie officiële wedstrijden achter zijn naam bij Jong Oranje, de ploeg die onder leiding staat van de voormalige FC Groningen-trainers Erwin van de Looi en diens assistent Marcel Groninger.

20220113MelayroBogarde027

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus licht toe waarom FC Groningen Bogarde voor de rest van het seizoen 2021/2022 huurt van TSG 1899 Hoffenheim. “Wij kijken zoals in elk transferwindow of we kwaliteit aan de selectie kunnen toevoegen. Melayro is een atletische verdedigende middenvelder, die eventueel ook als centrale verdediger of rechtsback uit de voeten kan. Die multifunctionaliteit gaat ons in de selectie meer mogelijkheden geven op posities waar we nog niet optimaal bezet waren. Wij zijn heel blij dat het ons is gelukt om met de speler en Hoffenheim tot deze tijdelijke overgang te komen.”

Laatste nieuws