FC Groningen huurt Bel Hassani met optie tot koop

24 december 2018

FC Groningen huurt per 1 januari 2019 Iliass Bel Hassani van AZ voor de rest van het seizoen 2018/2019. De Trots van het Noorden heeft bovendien een optie tot koop op de 26-jarige middenvelder.

Iliass Bel Hassani is een ervaren middenvelder, die in Nederland uitkwam voor Sparta Rotterdam, Heracles Almelo en AZ, zijn huidige club waar hij een doorlopende verbintenis heeft tot medio 2021. Bel Hassani speelde in totaal 248 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal en kwam daarin tot 41 doelpunten en 52 assists.
 
Absolute voorkeur
In een reactie laat Bel Hassani weten “super trots” te zijn op zijn aanstaande overgang naar Groningen. “Vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik verder mocht kijken wat mijn toekomst betreft, heb ik direct bij mijn management aangegeven dat FC Groningen mijn absolute voorkeur had. Dat heeft een aantal redenen. Ik ken trainer Danny Buijs nog van onze gezamenlijke periode bij Sparta Rotterdam, de wedstrijden die ik tegen FC Groningen in Groningen heb gespeeld waren altijd bijzonder qua sfeer met fanatieke thuissupporters en de stad Groningen spreekt mij aan om te leven en te werken.”
 
Bel Hassani wil FC Groningen bedanken voor het vertrouwen dat de club in hem stelt. “Het is duidelijk dat ik wedstrijdritme mis, maar FC Groningen heeft het risico genomen om hier doorheen te kijken. Dat waardeer ik zeer. Het is een heerlijk vooruitzicht dat ik straks ga trainen om elke week weer toe te leven naar een wedstrijd. Die spanning heb ik gemist. Het voelt alsof ik weer profvoetballer word!”
 
Verschillende posities
Manager technische zaken Ron Jans zegt over de komst van Bel Hassani naar Groningen: “We zijn hartstikke blij met Iliass Bel Hassani. Iliass kan op verschillende posities spelen en brengt creativiteit en ervaring mee. Bij AZ zat zijn carrière op slot, hij wil weer voetballen en aantonen dat hij dat nog goed kan. Vanaf januari heeft Iliass een half jaar de kans zich bij ons te laten zien en mocht dit bevallen, dan hebben wij een optie tot koop om hem definitief aan ons te binden.”

Laatste nieuws