FC Groningen huurt aanvaller Da Cruz van Parma

3 oktober 2020 / vandaag

FC Groningen heeft zich versterkt met de 23-jarige Alessio Da Cruz. De aanvaller wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Italiaanse Parma Calcio. De Trots van het Noorden heeft in de huurovereenkomst een optie tot koop bedongen.

Alessio Da Cruz werd op 18 januari 1997 geboren in Almere en debuteerde op 17-jarige leeftijd in het betaalde voetbal bij FC Twente. Hij speelde in Nederland ook voor FC Dordrecht. In 2017 vertrok de creatieve aanvaller naar Italië, waar hij een contract tekende bij Novara Calcio, uitkomend in de Serie B. Na een indrukwekkende start in Italië contracteerde competitiegenoot Parma de voormalig jeugdinternational van Oranje al na een half jaar. Aan het einde van zijn eerste Italiaanse seizoen promoveerde Da Cruz met Parma naar de Serie A.

20201003AlessioDaCruz038

Na uitleenbeurten aan de Italiaanse clubs Spezia en Ascoli werd Da Cruz het afgelopen halve seizoen verhuurd aan het Engelse Sheffield Wednesday, uitkomend in het Championship. De aanvaller speelde meer dan honderd wedstrijden in het betaalde voetbal.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de nieuwste aanwinst van de Trots van het Noorden. “Alessio is een talentvolle aanvaller, die creativiteit en snelheid toevoegt aan de selectie. Hij geeft ons extra opties voorin en kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten. Hij heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan in verschillende voetballanden. Alessio spreekt de taal en kent de Eredivisie waardoor hij zich hopelijk snel kan aanpassen in Groningen en zijn talent hier verder kan ontwikkelen.”

20201003AlessioDaCruz050
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws