string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen huurt aanvaller Antman met koopoptie.

Dinsdag 31 januari 2023 om 21:00

FC Groningen huurt voor de rest van dit seizoen Oliver Antman. De Trots van het Noorden heeft in de zomer de mogelijkheid een koopoptie te lichten in de overeenkomst met de 21-jarige aanvaller. Fins international Antman komt per direct over van FC Nordsjaelland uit Denemarken.

Oliver Antman is op 15 augustus 2001 geboren in de Finse plaats Vantaa. Hij voetbalde in zijn jeugd voor diverse clubs in eigen land en ook nog een jaar bij het Spaanse CF Damm, een opleidingsclub in de buurt van Barcelona met alleen jeugdelftallen. In 2018 vertrok Antman naar het Deense FC Nordsjaelland. De aanvaller was Fins jeugdinternational en heeft inmiddels ook drie A-interlands achter zijn naam staan, waarin hij twee keer scoorde. Antman speelde in totaal 66 officiële wedstrijden voor FC Nordsjaelland, waarin hij negen doelpunten maakte en vier assists gaf.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is heel blij met de komst van Antman. “Oliver staat al vanaf oktober vorig jaar bovenaan op onze wensenlijst als het gaat om aanvallende versterkingen. In de afgelopen maanden was een overgang naar Groningen om verschillende redenen steeds niet haalbaar. Door aanhoudend te blijven informeren en doorlopend onze interesse in Oliver kenbaar te maken bij zijn club, de speler zelf en zijn management ontstond er afgelopen zondag alsnog een opening.”

“Oliver is een veelzijdige aanvaller met snelheid en diepte in zijn spel. Hij is bovendien sterk in één tegen één acties. Oliver kan op diverse posities voorin goed uit de voeten en wij denken dat hij direct van waarde kan zijn voor het team. Wij zijn heel blij dat we Oliver naar FC Groningen hebben kunnen halen en wensen hem heel veel succes.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
2 weken geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
2 weken geleden

Geniet na via ‘Thuis’