string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen herdenkt overleden supporters op 26 januari bij Jong AZ-thuis.

Maandag 11 december 2023 om 17:08

FC Groningen eert ook dit seizoen traditioneel haar supporters die in het huidige kalenderjaar zijn overleden. Het thuisduel met Jong AZ op vrijdag 26 januari staat in het teken van In Memoriam. De Trots van het Noorden kiest bewust voor de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar zodat club en supporters alle in 2023 overleden dierbaren kunnen herdenken. Familieleden die iemand in 2023 hebben verloren en deze FC-supporter op vrijdag 26 januari in Euroborg willen herdenken, kunnen hun dierbare aanmelden.

Voor veel van onze supporters is FC Groningen zoveel meer dan een voetbalclub. Het groen-wit zit in hun hart en is ze enorm dierbaar. In Memoriam is al jaren een traditie binnen FC Groningen waarbij club, spelers, staf en supporters samen stil staan bij de in het afgelopen jaar overleden supporters. Waar eerder deze herdenking gepland stond rondom de laatste thuiswedstrijd van het jaar, is er afgelopen seizoen gekozen voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar.

“Op deze wijze kunnen we daadwerkelijk iedereen herdenken die ons in het afgelopen jaar is ontvallen,” zegt supporterscoördinator Henk Niemeijer. “De wijze waarop FC Groningen en haar supporters samen stilstaan bij de overleden medesupporters symboliseert voor mij het gevoel van ‘samen’. Dit is waar FC Groningen meer wordt dan een voetbalclub en waar we met elkaar mensen verbinden. Als club vinden we het bijzonder eervol om op deze manier onze supporters te kunnen herdenken.”

Niemeijer ontving vorig seizoen na het In Memoriam-duel thuis tegen Feyenoord veel mooie berichten van supporters en familieleden die op deze wijze bij FC Groningen hun dierbare konden herdenken. “FC Groningen heeft in vele gezinnen een belangrijke rol en op deze manier benadrukken we nogmaals de verbindende waarde van de club. Daarbij vinden we het ook gewoon heel belangrijk om op een waardige manier afscheid te nemen van een trouwe supporter die ons al die tijd heeft gesteund. Ik ben oprecht trots dat we van In Memoriam een traditie hebben kunnen maken bij de club.”

Het eerste thuisduel van 2024 staat gepland op vrijdag 26 januari 2024. Jong AZ is in Euroborg de tegenstander, aftrap 20.00 uur. Na de opkomst van de spelers volgt één minuut applaus voor de overleden supporters, terwijl namen en foto’s worden getoond op de videoschermen. Rondom het veld worden fakkels ontstoken. In Memoriam is een initiatief van officiële supportersgeledingen van de club in samenwerking met FC Groningen.

Uitsluitend in overleg met de familie van de overledene zal de aanvraag worden uitgevoerd. Voor het doen van een aanvraag kan gebruik worden gemaakt de volgende link: www.fcgroningen.nl/supporters//in-memoriam/

In Memoriam

Geboortedatum(Vereist)
Datum overlijden(Vereist)
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 4 MB.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Draag jij komend seizoen de kleuren van FCG? Verlengperiode seizoenkaarten begonnen

4 dagen geleden

Jorg Schreuders Speler van het Jaar 2024

00:00
6 dagen geleden

Programma promotiefeest zondag 12 mei