FC Groningen haalt Spaanse vleugelverdediger Leal

19 september 2020

FC Groningen huurt voor de rest van dit seizoen de Spanjaard Miguel Angel Leal Diaz. De 23-jarige vleugelverdediger komt over van Villarreal. De Trots van het Noorden heeft een optie tot koop op de verdediger, die op beide backposities uit de voeten kan.

FC Groningen had de wens zich te versterken met een vleugelverdediger. Miguel Angel Leal Diaz stond al langere tijd op het verlanglijstje van technisch directeur Mark-Jan Fledderus. “Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van Miguel. Wij hebben hem vorig seizoen meerdere malen live aan het werk gezien en zijn al in november vorig jaar met hem in gesprek gegaan. Miguel had een aflopend contract en wij wilden hem vastleggen. Uiteindelijk koos hij voor een langer verblijf bij Villarreal, dat hem per se wilde behouden. In de voorbereiding op dit seizoen maakte Miguel onderdeel uit van de eerste selectie, maar nu ontstond alsnog de mogelijkheid om hem naar Groningen te halen en daar zijn we heel blij mee.”
 
Fledderus denkt dat Leal in de smaak zal vallen bij het Groningse publiek. “Miguel is een snelle verdediger en een echte mannetjesputter. Hij past met zijn dynamiek uitstekend binnen onze speelstijl. Wij denken dat hij met zijn manier van spelen zal aanslaan bij onze supporters. We krijgen er met zijn komst meer opties bij en zijn blij dat we hem aan onze selectie kunnen toevoegen.’’

20200917MiguelangelLeal018

Laatste nieuws