string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen haalt Musampa van Ajax.

Vrijdag 22 april 2022 om 14:30

FC Groningen heeft voor het nieuwe seizoen 2022/2023 Nordin Musampa gecontracteerd. De 20-jarige verdediger wordt transfervrij overgenomen van Ajax en tekende in Euroborg een overeenkomst voor drie seizoenen, met een optie op nog een jaar.

20220421NordinMusampa013

Nordin Musampa is geboren in Almere en heeft Congolese roots. Via de jeugd van Zeeburgia en Elinkwijk belandde de linksbenige verdediger in 2014 in de opleiding van Almere City. Twee jaar later, in de zomer van 2016, maakte hij de overstap naar Ajax. Musampa kende zijn debuut in het betaald voetbal op 25 maart 2019 in de thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht. De jeugdinternational (Nederland onder-15, onder-17 en onder-18) speelde daarna nog 53 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie namens de Amsterdammers. Daarin wist Musampa in totaal drie keer te scoren en was hij goed voor één assist.

20220421NordinMusampa004

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zegt dat de club tot nu toe hele goede ervaringen heeft met het aantrekken van jonge spelers die overkomen van Ajax, zoals eerder bijvoorbeeld Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik, Azor Matusiwa en afgelopen jaar nog Neraysho Kasanwirjo. “En ook Nordin heeft een goede basis en voorwaarden om een interessante speler te worden voor FC Groningen. Hij is een linksbenige centrale verdediger, die ook als linksback zou kunnen spelen en mogelijk ook in een controlerende rol op het middenveld. Maar onze en zijn voorkeur ligt in eerste instantie op de positie als linker centrale verdediger, een positie die doorgaans lastig in te vullen is.”

Fledderus noemt dat laatste specifiek de verdienste van de scouting. “Die heeft het huiswerk goed gedaan. Met name Peter Moltmaker verdient hierin een groot compliment, want hij heeft de speler al zes jaar lang in het vizier en een relatie opgebouwd met de familie Musampa. Dat is van belang geweest in de keuze van Nordin voor FC Groningen.”
 
Over de specifieke kwaliteiten van Musampa zegt Fledderus: “Nordin is op het eerste oog wellicht een wat minder opvallende speler. Maar als je onder de radar kijkt en hem intensief analyseert, zie je heel veel goede dingen: hij is positioneel sterk, rustig aan de bal en heeft een goed voetballend vermogen. Nordin is niet de langste verdediger, maar heeft wel een zeer behoorlijke sprongkracht en snelheid. Wij zijn heel benieuwd hoe Nordin zich de komende seizoenen bij ons gaat ontwikkelen. Wij hebben daar goede verwachtingen van. Hopelijk kan hij snel aanhaken op Eredivisie-niveau en de concurrentie aangaan binnen de eerste selectie van FC Groningen. De potentie daarvoor heeft hij zeker.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven