string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen haalt Lindgren terug naar Euroborg.

Vrijdag 30 november 2012 om 14:10

FC Groningen haalt Rasmus Lindgren terug naar Euroborg. De gisteren 28 jaar geworden Zweed wordt per 1 januari 2013 toegevoegd aan de selectie van trainer Robert Maaskant en tekent een contract voor 3,5 jaar. Lindgren speelde eerder tussen augustus 2005 en januari 2008 al 98 officiële wedstrijden in het groen-witte shirt van de Trots van het Noorden.

FC Groningen nam Lindgren medio 2005 voor 300.000 euro over van Ajax. De Amsterdamse club haalde de middenvelder, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, 2,5 jaar later weer terug naar de Amsterdam ArenA en betaalde toen de in het contract van Lindgren opgenomen gelimiteerde transfersom van 2.500.000 euro. In de zomer van 2011 ging Lindgren na 2,5 seizoenen Ajax naar de Oostenrijkse topclub Red Bull Salzburg. In Oostenrijk tekende Lindgren een tweejarig contract. In Salzburg kwam de Zweedse middenvelder in zijn eerste seizoen tot twintig wedstrijden.
Aan het begin van dit seizoen maakte de tweevoudig Zweeds international nog zijn opwachting in de voorronde van de Champions League tegen het Luxemburgse Dudelange. Daarna belandde Lindgren op een zijspoor en werd zijn nog één jaar doorlopende contract eind september ontbonden. Lindgren is sindsdien clubloos.
De nieuwe status van Lindgren wekte de belangstelling van FC Groningen. Manager technische zaken Henk Veldmate: “Het is algemeen bekend dat wij een jonge en talentvolle selectie hebben, maar ook een groep met weinig ervaring, die bovendien wel wat persoonlijkheid kan gebruiken. Wij hebben daarom een tijd terug contact gelegd met Rasmus Lindgren en hem gevraagd naar zijn toekomstplannen. Daarop hebben wij hem een plaatje voorgehouden waarbij wij Lindgren niet alleen een voorname rol op het veld toedichten, maar ook op het trainingsveld en in de kleedkamer. In alle opzichten dus een speler met toegevoegde waarde.”
Veldmate en assistent-trainer Erwin van de Looi reisden afgelopen week naar Zweden om Lindgren persoonlijk te ontmoeten en hem bij trainingen in zijn geboorteplaats Landskrona aan het werk te zien. “De indruk die we daar kregen was goed. We hebben daarnaast uitgebreid met elkaar gesproken en daarna doorgepakt.”
Veldmate erkent dat de terugkeer van Lindgren tot een hoog verwachtingspatroon zal leiden bij de supporters. “Dat weten we. Rasmus is echter op een leeftijd en ervaren genoeg om hier op een goede manier mee om te gaan. Naast zijn voetbalprestatie op het veld verwachten we van hem een leidende en coachende rol binnen het team en dat zal lang niet altijd voor iedereen zichtbaar en dus meetbaar zijn. Het gaat erom dat de spelersgroep en staf zijn aanwezigheid ervaren en van de impuls die hiervan uitgaat profiteren.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

4 weken geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’

2 maanden geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé