FC Groningen haalt De Leeuw terug

26 maart 2021

Michael de Leeuw keert terug bij FC Groningen. De Trots van het Noorden is met de 34-jarige aanvaller een éénjarig contract overeengekomen voor het seizoen 2021/2022, met een optie op nog een jaar. Daarna wordt De Leeuw de mogelijkheid geboden een trainerscursus te volgen en werkzaam te zijn binnen de Opleiding van FC Groningen.

De in Groningen woonachtige De Leeuw begint medio 2021 aan zijn tweede periode in het groen-wit, waarvoor hij tussen 2012 en 2016 al in 137 officiële duels uitkwam. Daarin scoorde hij 55 keer. In totaal speelde De Leeuw al bijna vierhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij 145 doelpunten maakte.

Graffity_close

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom hij zich hard heeft gemaakt voor een terugkeer van De Leeuw bij FC Groningen. “Michael toont al zijn hele carrière aan dat hij een heel belangrijk onderdeel in het voetbal goed beheerst: het maken van doelpunten. Hij heeft de gave op het juiste moment op de juiste plaats te staan en belangrijk te zijn met zijn goals. Buiten zijn doelpunten was Michael een publiekslieveling bij FC Groningen omdat hij ontzettend veel energie in zijn spel stopt. Dit doet hij nog steeds en dat slaat aan bij onze strijdwijze en wat onze supporters van spelers verwachten. Daarnaast is hij een prettig persoon, die in de kleedkamer wel durft te zeggen waarop het staat. Wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn ervaring in onze jonge spelersgroep een vooraanstaande rol kan spelen in de groei van spelers individueel én het totale team. Wij denken dus dat Michael op meerdere vlakken uitstekend bij de club past. We zijn blij dat we hem hebben weten te bewegen terug te keren bij FC Groningen.”

Achterzijde shirt met MJF
Gasterra

Laatste nieuws