FC Groningen gaat voor clubrecord tegen Heracles

22 december 2020

FC Groningen kan morgenavond, woensdag 23 december, een clubrecord vestigen. Als de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion Heracles Almelo weet te verslaan, heeft de Trots van het Noorden de beste Eredivisie-start na veertien speelronden sinds de club in 1971 werd opgericht. Het thuisduel met Heracles begint om 20.00 uur.

Hoofdtrainer Danny Buijs kan tegen Heracles Almelo niet beschikken over de aanvoerders Arjen Robben en Azor Matusiwa. Patrick Joosten en Alessio Da Cruz zijn nog twijfelgevallen. Buijs vindt het naderende record een mooie beloning voor zijn groep, maar hij kijkt verder. “Je bent alleen maar aan het zaaien om uiteindelijk in mei te oogsten. Tot en met april heb je nog helemaal niets en ben je alleen bezig met het creëren van een zo goed mogelijke uitgangspositie.”

De wedstrijd tegen Heracles Almelo staat woensdagavond in het teken van In Memoriam, waarbij alle in het afgelopen jaar overleden supporters van FC Groningen onder meer worden herdacht in een speciale voorbeschouwing op het YouTube-kanaal van de club en in het stadion door spelers en staf met een minuut applaus voor de aftrap.

Laatste nieuws