string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen gaat op bezoek bij koploper Roda JC.

Vrijdag 10 november 2023 om 13:00

FC Groningen maakt zich op voor een reis naar Limburg. Zondagmiddag kruist de Trots van het Noorden de degens met de koploper van de Keuken Kampioen Divisie: Roda JC. De aftrap in het Parkstad Limburg Stadion is om 16.45 uur. In het kielzog van de ploeg volgen 568 FC-supporters de route naar Kerkrade. Voor supporters en andere liefhebbers die niet naar Limburg (kunnen) reizen is het uitduel met Roda JC live te volgen op ESPN of via het radioverslag op RTV Noord.

In de wedstrijdselectie van FC Groningen ontbreekt zondag in ieder geval Tika de Jonge, nadat de middenvelder vorige week zaterdag een blessure opliep in een wedstrijd met FC Groningen onder-21. Waarschijnlijk keren Thijmen Blokzijl en Fofin Turay terug in de groep. Het is nog de vraag of aanvoerder Leandro Bacuna voldoende wedstrijdfit is om een rol te kunnen spelen in Kerkrade.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan zondag stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel met Roda JC. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning  

Scheidsrechter
Roda JC – FC Groningen staat zondagmiddag vanaf 16.45 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De wedstrijd in Kerkrade is live te zien op ESPN. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Lukkien, waarin hij onder meer terugkijkt op het thuisduel van afgelopen zondag met FC Dordrecht en het weerzien met zijn voormalige assistent Bas Sibum, die nu de hoofdtrainer is van de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

Gerelateerd nieuws.

02:01
2 dagen geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg

03:19
6 dagen geleden

Driepunter tegen Cambuur. Bekijk de nieuwste aflevering van ‘Thuis’

1 week geleden

‘Kolkende Euroborg twaalfde, dertiende en veertiende man’