FC Groningen gaat in Euroborg hard onderuit tegen FC Den Bosch.

Vrijdag 29 september 2023 om 22:09

FC Groningen verloor vrijdagavond in Euroborg met 0-3 van FC Den Bosch. Alle doelpunten van de bezoekers werden na rust gemaakt. Kacper Kostorz, Shalva Ogbaidze en Ilias Boumassaoudi scoorden voor de Bosschenaren.

FC Groningen had voor de pauze moeite met het creëren van goede kansen. FC Den Bosch probeerde vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, maar doelman Michael Verrips had geen problemen met schoten van bezoekers.

FC Groningen was na een half uur spelen kansrijk via Paulos Abraham, maar zijn voorzet zeilde voorbij de tweede paal naast het doel. Isak Määttä was voor rust de gevaarlijkste FC’er. Vijf minuten voor de rust kwam een strakke voorzet van de Noor net niet aan bij spits Kevin van Veen. In de blessuretijd schoot de linksback hard op de vuisten van keeper Jakub Ojrzynski. De rebound kwam van Johan Hove wiens voorzet in de handen van de doelman werd gekopt door Van Veen. Ruststand in Euroborg was 0-0.

Wederom was Euroborg goed gevuld met 19.962 supporters op de tribune. Hoewel de eerste kans van de tweede helft voor Van Veen was, die hard op de vuisten van de keeper schoot, scoorde FC Den Bosch na 52 minuten spelen. Yuya Ikeshita zette voor vanaf rechts en Kacper Kortorz maakte de treffer bij de tweede paal, 0-1. Halverwege de tweede helft scoorden de bezoekers nog een keer. Shalva Ogbaidze ontving de bal in het strafschopgebied en schoot raak in de korte hoek, 0-2.

FC Groningen wisselde aanvallend en bracht met de weer herstelde Romano Postema, Thom van Bergen en Kristian Lien drie extra aanvallers. Lien leek in de slotfase de aansluitingstreffer te maken, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Ook in blessuretijd kopte de Noor raak, maar weer ging de vlag omhoog. Ilias Boumassaoudi maakte er in de laatste minuten van de extra tijd nog 0-3 van. Een waardeloze avond in Euroborg voor de FC.

Komende vrijdag speelt FC Groningen in Breda tegen NAC. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op maandag 23 oktober tegen FC Emmen. Tickets zijn te koop via: https://tickets.fcgroningen.nl