FC Groningen flink onderuit tegen PSV.

Maandag 29 april 2013 om 11:55

Zaterdagavond heeft FC Groningen met 5-2 verloren van PSV. In de rust had de ploeg uit Eindhoven al vijf keer gescoord. Door twee treffers van Michael de Leeuw in de tweede helft werd de einduitslag bepaald.

Na een kwartier voetballen stond het, na onder andere een doelpunt van ex-FC Groningen speler Tim Matavz, al 3-0 en was de wedstrijd zo goed als beslist. Een tactische wissel mocht niet baten, want na 45 minuten voetbal was er een 5-0 tussenstand te zien op het scorebord.
In de tweede helft liet FC Groningen dan toch zijn tanden zien. Kansen voor Andraz Kirm en Leandro Bacuna en gele kaarten voor Burnet en Kieftenbeld gingen vooraf aan een doelpunt van Michael de Leeuw. Na ruim een uur spelen ging ook Lorenzo Burnet nog eens alleen op PSV-keeper Boy Waterman af en werd zijn inzet gekeerd door de doelman.
Met nog een kwartier te gaan bracht clubtopscorer Michael de Leeuw de achterstand terug tot 5-2,  opnieuw was Kirm met een goede voorzet de aangever. Zo was de nederlaag nog enigszins dragelijk geworden. FC Groningen blijft op de 8e positie staan.  Komend weekend gaat de FC op bezoek bij VVV-Venlo. Het duel begint zondag 5 mei om 12.30 uur.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen de volgende Junior Club leden met een speler of scheids/grensrechter het veld op:
Jens Hoekstra, Tom IJlenhave, Sander Boven, Thijmen Kortekaas, Stijn Hommes, Wouter Klein, Chris de Boer, Rick Suurd, Bas Jansma, Allard Bolwijn en Frank Bolwijn.
Er zijn foto’s gemaakt van de line-up activiteit. Deze kun je bekijken en bestellen via www.oypo.nl/juniorclubfoto.