string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen Facts: week 18.

Vrijdag 06 mei 2016 om 12:47

Sinds februari wordt in de aanloop naar het weekend een voorbeschouwing geplaatst in de vorm van FC Groningen Facts. In samenwerking met Opta Sports kijken we via een elftal feiten vooruit naar de wedstrijd FC Groningen – Heracles Almelo.

– FC Groningen won voor het eerst sinds 2010/11 een Eredivisiewedstrijd bij sc Heerenveen, tevens de eerste keer sinds dat seizoen dat ‘de dubbel’ wordt gewonnen tegen Heerenveen. Er vielen maar twee kaarten bij Heerenveen-Groningen, het laagste aantal in een onderling duel sinds 11 september 2011 (eveneens 2).
– sc Heerenveen en FC Groningen kwamen beiden tot slechts één schot op doel in de tweede helft. De doelpunten van FC Groningen waren de enige twee schoten op doel van de Groningers. FC Groningen was trefzeker met zes van de laatste elf schoten op doel in de Eredivisie.
– FC Groningen veroverde dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden, de beste score uit een dergelijke reeks sinds augustus 2014 (destijds 15 punten uit 5).
– FC Groningen won slechts 34 procent van de persoonlijke duels, het laagste percentage in een Eredivisiewedstrijd voor de Groningers sinds Opta dit in vol detail bijhoudt (2010/11).
– Geen speler van FC Groningen was betrokken bij meer Eredivisiedoelpunten in 2016 dan Oussama Idrissi (5 – 2 goals, 3 assists). Juninho Bacuna bereidde drie kansen voor (waaronder de assist op Idrissi), het meeste van alle spelers van FC Groningen tegen sc Heerenveen en bovendien een persoonlijk record.
– Jesper Drost (1 assist) was voor het eerst sinds 21 november 2015 (tegen De Graafschap) betrokken bij een doelpunt in een Eredivisiewedstrijd.
– FC Groningen pakte in de Euroborg meer punten tegen Heracles (22) dan tegen elk ander team in competitieduels. Heracles Almelo is ongeslagen in de laatste twee Eredivisieduels met Groningen (thuis & uit – W1, G1), nadat het de zes ontmoetingen daarvoor allemaal verloor.
– Michael de Leeuw scoorde in dienst van Groningen in alle drie competitiewedstrijden tegen Heracles in de Euroborg één goal.
– Over de afgelopen vijf wedstrijden noteerde Sergio Padt een reddingspercentage van 89 procent (24 van de 27 schoten gekeerd), het hoogste van alle keepers met 2+ wedstrijden in die periode.
– Onder Erwin van de Looi werden elf van de vijftien Eredivisiewedstrijden in de maanden april en mei gewonnen (G3, V1), waaronder een thuisduel met Heracles in speelronde 34 van 2013/14 (3-1)
– Geen speler in de Eredivisie creëerde dit seizoen meer kansen zonder een assist te geven dan Wout Weghorst (32, net als Caner Cavlan).

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’