string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen Esports klaar om te shinen in AFAS Live.

Donderdag 13 februari 2020 om 10:16

FC Groningen Esports is één van de acht teams die aankomende zaterdag, 15 februari, strijdt in de eDivisie Finals. Esporters Nick den Hamer en Levy Frederique gaan er alles aan doen om aan het einde van de dag, in AFAS Live, met de titel in handen te staan. De eDivisie Finals is het grootste live FIFA esports-evenement ooit en jij kunt erbij zijn!

IMG_0492

Kom Nick en Levy aankomende zaterdag live aanmoedigen in de AFAS Live in Amsterdam. De muziektempel wordt op zaterdag 15 februari voor één keer omgetoverd tot een echt esports-stadion. Kaarten voor het grootste FIFA esports-evenement ter wereld zijn te bestellen via https://www.edivisie.nl/finals/. Met onze unieke kortingscode EDIVGRO2020 krijg jij 20% korting op je tickets!

De eDivisie Finals betekent een hele dag esports. Het stadion, AFAS Live, opent om 12.00 uur voor publiek en de hele dag kunnen wedstrijden worden gevolgd, zijn er handtekeningensessies en kan er zelf worden gespeeld. Alle esporters uit de eDivisie zijn aanwezig. De beste acht teams van Nederland kwalificeerden zich voor de eDivisie Finals en spelen om de titel. Tevens wordt er een prijzenpot verdeeld van liefst €50.000,- totaal.
 
Spektakel
Nick den Hamer kijkt ongelooflijk uit naar het evenement van aankomende zaterdag. “Het wordt één groot spektakel en is uniek in Nederland,” zegt de esporter van FC Groningen. “We hopen ook op veel Groningse support. De vele aanmoedigingen die we zagen op YouTube na onze wedstrijden eerder dit seizoen waren al super mooi.”
 
Den Hamer en Frederique eindigden als vierde in het reguliere seizoen en plaatsten zich via de play-offs en een klinkende overwinning op sc Heerenveen voor de eDivisie Finals. Den Hamer heeft veel vertrouwen in de titelstrijd. “We gaan vol voor de hoofdprijs en zijn met minder niet tevreden. Ajax en Heracles Almelo worden door velen als favoriet gezien en die teams hebben we eerder dit seizoen al eens verslagen. Iedereen heeft kans om te winnen en ik denk dat wij één van de beste teams zijn.”

finale programma

Eerste keer AFAS Live 
FC Groningen start in de kwartfinales tegen PSV. Die wedstrijd staat gepland om 14.15 uur. “Het is anders dan anders op zo’n groot podium en met gigantisch veel publiek in de zaal. Voor mij is het de eerste keer in AFAS Live en ik ben heel benieuwd. Vorig jaar stond ik in de finale en heb ik verloren. Mochten we zaterdag winnen, maakt dat alles dubbel en dwars goed. Ik heb ontzettend veel zin in zaterdag!” 

Esports FC Groningen trui  
Ben jij een echte esportsfan? Dan is je vast opgevallen dat de esporters van FC Groningen dit seizoen een schitterende FC Groningen truii met #ESFCG (ESports FCGroningen) dragen voorafgaand en na afloop van de wedstrijden. Deze trui is te verkrijgen in de webshop van FC Groningen. Scoor en bestel er nu één via onze webshop! 

playoffs blij

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren