FC Groningen en koploper Vitesse in evenwicht: 1-1.

Zaterdag 21 november 2020 om 22:50

FC Groningen heeft zaterdagavond 1-1 gespeeld tegen koploper Vitesse. Gesteund door een sfeeractie van Groningse boeren van de Boerenbox begon de FC goed aan de wedstrijd. Patrick Joosten scoorde na een half uur spelen met een schitterend afstandsschot. Openda deed op slag van rust iets terug voor de bezoekers: 1-1.

In de openingsfase deden de Groningers en de Arnhemmers weinig voor elkaar onder. Na tien minuten raakte Matúš Bero de lat voor Vitesse. FC Goningen kwam met de schrik vrij. Even later kreeg kersvers Noors international Jørgen Strand Larsen een kans vanuit buitenspel positie welke op de paal eindigde. Na twintig minuten spelen creëerde de Trots van het Noorden een grote kans om de score te openen na uitstekend ingrijpen van Dammers, maar Gudmundsson schoot net naast.

Na 29 minuten spelen was het wel raak: Patrick Joosten zette de Groningers met een fenomenaal schot van buiten het zestienmetergebied op een 1-0 voorsprong. Na de openingstreffer zorgde FC Groningen er een lange periode voor dat Vitesse niet tot scoren kon komen. Op slag van rust werd de FC toch verrast door Loïs Openda. De aanvaller tikte binnen na een indraaiende vrije trap van Oussama Tannane: 1-1.

photo5892997882812937626

Na rust zette de ploeg van Danny Buijs vroeg druk op Vitesse. De gretigheid leverde wel twee gele kaarten op: Bart van Hintum en Wessel Dammers begingen overtredingen, laatstgenoemde mist hierdoor de volgende wedstrijd tegen Willem II. Net als in de eerste helft, liet Vitesse de Trots van het Noorden ook in de tweede helft schrikken met een grote kans maar de inzet ging over het doel van Sergio Padt.

Remco Balk en Mo El Hankouri kwamen een kwartier voor tijd in het veld voor Gabriel Gudmundsson en Patrick Joosten. De wissels zorgden voor nieuw elan en dat leverde kansen op. Van Hintum zette vanaf links voor op de net ingevallen Balk, maar hij wist de FC niet opnieuw op voorsprong te zetten. Een corner genomen door El Hankouri werd vervolgens weggekopt, maar de afvallende bal was voor Matusiwa. De aanvoerder schoot hard, maar de bal vloog nét over het doel. Drie minuten extra tijd waren niet genoeg om de drie punten in Groningen te houden en zo werd gelijkgespeeld tegen de koploper.

De 18-jarige Joël van Kaam begon voor het eerst in de basisopstelling. Hij speelde 90 minuten. Volgende week speelt FC Groningen opnieuw in eigen huis. Dan is Willem II op zondagmiddag om 14.30 uur de tegenstander.