string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen en KNVB sluiten samenwerking rond scholentour.

Woensdag 23 juni 2021 om 15:28

FC Groningen gaat met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Bij de FC Groningen Scholentour bezoekt de Trots van het Noorden al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen. Er wordt een gratis gymles verzorgd aan de kinderen in de groepen 5 en 6. De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen 2021/2022 uitgebreid naar meer klassen. De KNVB gaat samen met FC Groningen kinderen enthousiasmeren om vervolgens structureel te sporten bij lokale verenigingen. Het streven van FC Groningen is om alle basisschoolkinderen in de provincie minimaal één keer per jaar een gymles te geven.

FC Groningen heeft in haar beleidsplan ‘Samen naar de Grote Markt’ als maatschappelijke pijler omschreven bewegingsarmoede te willen tegengaan in haar verzorgingsgebied. De FC Groningen Scholentour is één van de programma’s die hieraan invulling geeft. MVO Manager Simon Cageling vertelt waarom de FC Groningen Scholentour uitstekend past in de ambitieuze maatschappelijke doelstelling. “Wij zien met onze Scholentour alle kinderen in de provincie Groningen. Sommigen zijn al actieve sporters, maar velen ook nog niet. Met een leuke en flitsende gymles van FC Groningen willen we kinderen enthousiasmeren om te gaan sporten of blijven sporten. De nadruk tijdens de les ligt op breed motorische ontwikkeling. We hopen de jonge kinderen te inspireren om meer en beter te gaan bewegen.” 
 
Lekker sporten kan bij tal van sportverenigingen en Cageling benadrukt dat kinderen ook niet perse voor voetbal moeten kiezen. “Het belangrijkste is dat kinderen iets gaan doen wat zij leuk vinden, want dat zorgt er voor dat ze blijven sporten.” 

1E0BB318-E442-4C6D-952E-0130ED0D5070

De KNVB heeft veelvuldig contact met de lokale voetbalverenigingen en gaat ondersteuning bieden aan FC Groningen zodat potentieel nieuwe leden die vanuit de FC Groningen Scholentour zijn geënthousiasmeerd om te gaan sporten, goed worden ontvangen door de lokale verenigingen. Verenigingsadviseur Otto Kooi van de KNVB is enthousiast over het programma van FC Groningen. 
 
“De FC Groningen Scholentour is een fantastisch initiatief om kinderen enthousiast te krijgen voor sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. We zien grote kansen voor verenigingen in de provincie Groningen, met name in het enthousiast maken van jongens en meiden voor de lokale vereniging. We roepen alle verenigingen op om hieraan actief deel te nemen, de KNVB gaat de deelnemende verenigingen tijdens dit traject ondersteunen en begeleiden.”
 
FC Groningen gaat vanaf augustus ongeveer 250 basisscholen weer benaderen om zich aan te melden voor de gymlessen. Inmiddels zijn de eerste scholen al geïnformeerd. Mocht je vragen hebben over dit programma? Mail dan naar Maatschappelijk@fcgroningen.nl

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven