FC Groningen en Catawiki organiseren Jubileumveiling

21 april 2022

FC Groningen en Catawiki, de toonaangevende online marktplaats voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, organiseren een speciale Jubileumveiling. De Trots van het Noorden bestaat dit seizoen vijftig jaar en daarom wil de club haar achterban en andere geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om unieke kavels te bemachtigen. Als partner van de FC faciliteert Catawiki deze bijzondere veiling in de week van 24 april tot en met 30 april. De volledige opbrengst gaat naar Stichting FC Groningen in de Maatschappij. 

Supporters krijgen de mogelijkheid om in het bezit te komen van unieke kavels die worden aangeboden via Catawiki. Liefst vijftig schitterende items en experiences worden geveild. Denk behalve aan gedragen en gesigneerde wedstrijdshirts met een bijzonder verhaal, ook aan tips en tricks voor de directie van jouw bedrijf of vereniging van algemeen directeur Wouter Gudde of een week lang FC Groningen in jouw wijk of dorp, waarbij de club tal van activiteiten organiseert.
 
Veiling
De Jubileumveiling gaat zondag 24 april om 09:00 uur van start. Vervolgens kunnen FC-supporters en andere geïnteresseerden de gehele week online bieden op verschillende unieke kavels en worden zij op de hoogte gehouden via de social media kanalen van FC Groningen. Vrijdag 29 april, de voorlaatste dag, wordt de tussenstand bekend gemaakt en vertellen diverse hoofdpersonen het verhaal achter verschillende kavels tijdens een livestream.
 
Op zaterdag 30 april wordt de veiling afgesloten met een aantal bijzondere activiteiten. In Euroborg worden alle vijftig kavels tentoongesteld en kunnen mensen hun eigen items laten analyseren en taxeren door experts. Om 22:00 uur sluit de veiling.
 
Opbrengst
Normaalgesproken gaat de opbrengst naar de Opleiding van FC Groningen, maar voor deze speciale editie is besloten het geld te doneren aan FC Groningen in de Maatschappij. De stichting zal het geld gebruiken om Trainen in de Wijk te organiseren, een project waarbij FC-trainers voetbaltrainingen verzorgen in verschillende wijken in het achterland, voor iedereen die dat leuk vindt. Trainen in de Wijk is één van de programma´s waarmee de club op lokaal niveau kinderen wil inspireren en activeren om meer en beter te bewegen. Bied mee en help FC Groningen bij het bestrijden van bewegingsarmoede!
 
De Jubileumveiling van FC Groningen en Catawiki is een mooie kans om unieke kavels in bezit te krijgen én bij te dragen aan een gezonde en vitale toekomst voor kinderen in het achterland.
 
Samenwerking
De veiling is ontstaan vanuit het partnership tussen FC Groningen en Catawiki dat dit seizoen is gestart. Gezamenlijk wordt na afloop van iedere thuiswedstrijd een veiling georganiseerd, waarbij geboden kan worden op gedragen wedstrijdshirts, een officiële wedstrijdbal en aanvoerdersband, voorzien van handtekening.

Laatste nieuws