string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen en Arts verlengen met twee jaar.

Woensdag 25 mei 2016 om 14:27

Alfons Arts heeft zijn contract bij FC Groningen met twee jaar verlengd. De 50-jarige oefenmeester uit Emmen was als opvolger van Casper Goedkoop afgelopen seizoen trainer/coach van Jong FC Groningen.

Met dit team – dat vanaf komend seizoen FC Groningen onder-23 heet – speelt Arts in het seizoen 2016/2017 in de Derde Divisie Zaterdag van de nieuwe voetbalpiramide van de KNVB. Arts is inmiddels in verschillende functies al een aantal jaren verbonden aan FC Groningen.
Analyses
Hij assisteerde eerder Paul Raveneau in het seizoen 2013/2014 als trainer bij de Beloften en keerde later terug in de opleiding van de Trots van het Noorden, waar hij assistent werd bij FC Groningen B2 van trainer Sander van Gessel. Daarnaast verzorgde Arts voor de technische staf van het eerste elftal analyses van tegenstanders in de Eredivisie.
Afgelopen seizoen was hij eindverantwoordelijke voor Jong FC Groningen en was Arts betrokken als assistent bij de Europese groepswedstrijden van het eerste team in de UEFA Europa League.
Hoogste trainersdiploma
Arts was eerder onder meer werkzaam als trainer bij FC Emmen, Cambuur en Lierse SK. Hij beschikt over het hoogste trainersdiploma van Nederland (Coach Betaald Voetbal).

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam