string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen en Ajax ronden transfer Zivkovic af.

Maandag 17 maart 2014 om 16:27

FC Groningen heeft de transfer van Richairo Zivkovic naar Ajax afgerond. De 17-jarige spits vertrekt na dit seizoen naar Amsterdam. De Trots van het Noorden ontvangt voor de overgang van Zivkovic naar Ajax een reële transfersom, maar kan op verzoek van de Amsterdammers geen nadere mededelingen doen over de details van de transfer.

Manager technische zaken Henk Veldmate licht de transfer van Zivkovic naar Ajax toe. “Wij hadden hem graag langer in Euroborg zien spelen, maar als een club zich meldt – in dit geval Ajax – en een goed en marktconform bod uitbrengt én de speler zelf ook aangeeft voor een overstap open te staan, dan moet je daar met elkaar serieus naar kijken. De gesprekken met Ajax – die overigens constructief en prettig verliepen – hebben geleid tot een transfer waarbij voor Zivkovic een in onze ogen reële transfervergoeding wordt betaald, met bovendien voor FC Groningen mogelijk nog toekomstige extra beloningen.”
Reactie
Zivkovic zelf zegt in een reactie op zijn transfer: “Aanvankelijk was het de bedoeling langer bij FC Groningen te blijven en uit te groeien tot een vaste waarde in het eerste elftal. Maar ik heb ook ambities en toen deze kans zich voordeed, wilde ik die heel graag grijpen. Het is een volgende stap in mijn carrière. Maar voordat ik over Ajax ga praten, wil ik het seizoen hier eerst goed afsluiten bij FC Groningen. Ik heb veel aan deze club te danken. Ze hebben me al op heel jonge leeftijd in de jeugdopleiding opgenomen en ik heb op jeugdcomplex Corpus den Hoorn alle ruimte en mogelijkheden gehad me te ontwikkelen. Alle jeugdtrainers, die ik heb gehad, hebben me hierbij geholpen. Dat kan en mag ik niet vergeten.”
Zivkovic wenst nog niet nadrukkelijk in te gaan op zijn overgang naar Ajax. “De komende periode wil ik mijn bijdrage leveren aan het eerste elftal en richt ik me volledig op FC Groningen. Alleen bij mijn contractondertekening bij Ajax en vanaf volgend seizoen wil ik over mijn nieuwe club praten. Tot die tijd hoeft niemand te twijfelen aan mijn inzet voor FC Groningen. Ik wil me de resterende weken hier nog heel graag laten zien en op een positieve wijze mijn periode bij FC Groningen afsluiten.”
Jeugdopleiding
Zivkovic is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen en maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen. Met zijn doelpunt tegen NEC op 3 augustus 2013 was de spits met zijn 16 jaar en 332 dagen de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de club. Zivkovic kwam afgelopen weekeinde in het competitieduel met ADO Den Haag voor de 30ste keer uit in een officiële wedstrijden van FC Groningen. In totaal scoorde hij zes keer.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen