string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen en 43 Gemechaniseerde Brigade gaan samenwerken.

Maandag 18 februari 2019 om 16:58

FC Groningen en 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte gaan samenwerken om jonge Groningers te helpen bij de start van hun loopbaan. Zondag 17 februari is tijdens de wedstrijd FC Groningen – Feijenoord het convenant getekend door de heer R. Klaver, commercieel directeur van de FC, en Kolonel P.M. van der Touw, namens de brigade uit Havelte. 

Met de samenwerking verbinden twee sterke merken in de regio zich met elkaar. 43 Gemechaniseerde Brigade is het zwaarste middel, ‘de krachtpatser’, van de Koninklijke Landmacht, bestemd voor operaties in het belang van vrede en veiligheid, in Nederland en ver daarbuiten. FC Groningen zet zich in voor de Groningse jeugd, op veel manieren, en onder andere via haar human capital programma’s. FC Groningen is zoveel meer dan een voetbalclub. 

Gedeelde kernwaarden
43 Gemechaniseerde Brigade en FC Groningen delen belangrijke kernwaarden. Denk hierbij aan zaken als ‘toewijding’, ‘veerkracht’, ‘onvoorwaardelijk’, ‘ambitie’ en ‘strijdvaardig’. Dit zijn voor beide geen loze kreten, maar tekenen de motivatie, de wil en de inzet om hun ‘strijd’ aan te gaan, met de drive om te winnen. Of dat nu op het voetbalveld is, of tijdens een operationele inzet ver buiten de landsgrenzen. En dat is mensenwerk. Op het veld de getalenteerde voetballers, en bij de brigade de militairen, met hun motivatie en professionele inzet.

Militairen gezocht
De brigade zoekt militairen voor zeer diverse functies. Zoals in het voetbalelftal elke speler zijn eigen rol heeft, zo is dat in het militaire team precies zo. Ook hier is iedereen op elkaar ingespeeld door trainingen. Waarbij de individuele vaardigheden worden verbeterd, maar ook de teamprestaties. We hebben niet alleen de (heel veel verschillende types) gevechtssoldaten, maar ook militairen werkzaam in de ondersteuning, zoals monteurs, geneeskundige, chauffeur, communicatie- en informatiesystemen specialisten en nog veel meer! Het militaire beroep hoeft geen beroep voor het leven te zijn, maar dat is zeker een mogelijkheid. Een aantal jaren dienen bij de landmacht biedt veel kansen, om je te ontwikkelen als mens en professional, via militaire training, civiele en civiel  erkende opleidingen. En gedurende die persoonlijke ontwikkeling kun je steeds de keuze maken: wil ik militair blijven, of ga ik wat anders doen?  In ieder geval ben je door de opleidingen en opgedane ervaring altijd goed voorbereid op de toekomst! FC Groningen en 43 Gemechaniseerde Brigade gaan samen activiteiten ontwikkelen, onder andere om mensen te laten zien dat er interessante, uitdagende functies zijn in de regio, maar zeker bij de brigade in Havelte.

De samenwerking stelt de brigade uit Havelte in de gelegenheid zich als (potentieel) werkgever te presenteren aan het publiek tijdens een thuiswedstrijd van FC Groningen, zoals op 6 april tegen Excelsior. Ook worden er dan personeelswervingsactiviteiten georganiseerd. De FC Groningen zal haar jeugdspelers met de Havelter brigade laten kennismaken middels bezoeken van die spelers aan een kazerne en/of eenheid van de brigade. De e-sporter Nick den Hamer zal tijdens de bezoeken ‘battelen’ met militairen. Ook gaan militairen uit Havelte een bezoek brengen aan het Topsport Centrum van de FC. De bezoeken over en weer worden op video vastgelegd en aangewend voor promotionele en wervingsdoeleinden. Tijdens de jaarlijkse Open Dag van de FC Groningen, in de zomer, zal de brigade een ‘static show’ verzorgen met een infostand, diverse voertuigen en mogelijk abseilen vanaf het stadiondak. Beide partijen brengen al deze activiteiten met behulp van social media onder de aandacht van hun volgers. Tijdens die activiteiten kunnen geïnteresseerden  in gesprek met militairen van de brigade om te praten over hun werk en ervaringen. En vooral: waarom het zo leuk is om bij de brigade te werken!

Kortom: 43 Gemechaniseerde Brigade en FC Groningen zoeken elkaar op vanuit de wetenschap dat één plus één drie is. Anders gezegd: het geheel is meer dan de som der delen. Het zijn twee sterke merken die elkaar nóg verder versterken.
Voor meer informatie over werken bij de brigade kunt u terecht op internet op de Facebook-pagina van de brigade: www.facebook.com/43Mechbrig of op www.werkenbijdefensie.nl/43

Banner FC Groningen

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup