string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen contracteert Yahya Kalley.

Dinsdag 31 augustus 2021 om 11:01

FC Groningen heeft Yahya Kalley gecontracteerd. De 20-jarige verdediger komt over van IFK Göteborg. Kalley heeft in Euroborg een overeenkomst getekend voor drie seizoenen, met een optie voor nog twee jaar.

20210830YahyaKalley026

Yahya Kalley is geboren in het Zweedse Oxie, een buitenwijk van Malmö. Hij speelde vanaf zijn tiende jaar bij Malmö FF. Vorig jaar maakte Kalley de overstap naar IFK Göteborg, waarvoor hij inmiddels 19 wedstrijden op het hoogste niveau speelde en waarin de linkerflankspeler één assist achter zijn naam heeft staan. Kalley was jeugdinternational voor Zweden onder-21 en Zweden onder-18.

Fledderus Kalley

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij dat hij Kalley naar FC Groningen heeft weten te halen. “Wij hadden Yahya al langer op het oog en hij had onze voorkeur als versterking. Om Yahya te overtuigen en de deal met IFK te kunnen maken, ben ik vorige week naar Zweden gereisd. Samen met het scoutingsteam hadden we ons goed voorbereid en konden we de transfer realiseren. Yahya is een jonge speler en in onze ogen zeer talentvol. Hij is snel en dynamisch. Wij denken dat zijn speltype past bij onze strijdwijze en aanslaat bij ons publiek. Wij gaan Yahya met onze specialisten en onze faciliteiten helpen in zijn verdere ontwikkeling en groei. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij van toegevoegde waarde gaat zijn voor onze selectie en wensen hem heel veel succes bij FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’