string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen contracteert Wouter Prins tot 2027.

Maandag 20 november 2023 om 18:00

FC Groningen en vleugelverdediger Wouter Prins zijn een contract overeengekomen tot medio 2027. De verdediger uit de eigen Opleiding debuteerde eerder dit seizoen in het eerste elftal. Prins stroomde in 2015 binnen bij de Opleiding en doorliep alle lichtingen. De 19-jarige linker vleugelspeler is per 1 november lid van de eerste selectie van de Trots van het Noorden. Hij tekende zijn vierjarige contract in Euroborg in het bijzijn van zijn familie.

Wouter Prins werd geboren op 6 februari 2004 en begon met voetballen bij VV Bellingwolde. De Groninger kwam via VV Noordster en VV Hoogezand in de zomer van 2015 binnen bij de jongste lichting van de FC Groningen Opleiding, FC Groningen onder-12. De verdediger doorliep alle jeugdlichtingen en mocht in de voorbereiding van het huidige seizoen al meedoen in oefenduels van de eerste selectie. Prins debuteerde op 20 oktober 2023 op bezoek bij De Graafschap als invaller officieel in het eerste elftal van FC Groningen. In de vijf daaropvolgende duels stond Prins steevast in de basisopstelling van hoofdtrainer Dick Lukkien.

Prins tekende zijn eerste profcontract in Euroborg in het bijzijn van familie. Een prachtig moment voor de jongeling om samen met zijn dierbaren te delen. Prins: “Dit is een moment waar je als kleine jongen heel lang van droomt en dan is het moment ineens daar. Het is mooi om te delen met mijn ouders, broers, opa en oma en vrienden. Hun glimlach bij het tekenmoment betekent echt veel voor me. Dit is een mooie beloning voor hard werken, voor mezelf en zeker ook voor mijn familie.”

Prins kreeg binnen de Opleiding in Onder-12 al de bijnaam ‘Terriër’ of ‘Pitbull’. Een speler die nooit opgeeft en overal vol overgave voor gaat. “Ik ben wel blij met die bijnaam en het past me ook. Ik geef altijd 100%, wil geen duel verliezen en wil iedere dag de beste versie van mezelf laten zien. In het eerste jaar bij Onder-17 kende ik een heel lastige periode met een knieblessure die waarschijnlijk kwam vanwege mijn groei. Toen heb ik wel eens getwijfeld, maar ben ik toch doorgegaan. Het is de droom die me overeind hield.”

Manager Voetbal & Opleiding Art Langeler is blij dat FC Groningen Prins tot de zomer van 2027 heeft kunnen binden. “Wouter is een jongen met een ongeremde drive en energie. Een verdediger die je drie keer moet passeren voordat je erlangs bent. Maar naast dat het een bijter is, heeft hij ook echt veel voetballende kwaliteiten. Het is een moderne vleugelverdediger.”

Wouter Prins kende op Sportpark Corpus den Hoorn binnen de Opleiding vele mooie momenten, maar ook moeilijkere tijden. Prins is een zogenaamde laatbloeier, wiens fysieke groei in de jeugd later op gang kwam. Langeler: “Hij heeft daardoor af en toe best moeilijke momenten gekend en ook periodes weinig gespeeld. Toch is er altijd vertrouwen geweest bij zijn trainers en stafleden. Het is een compliment naar onze mensen in de Opleiding dat ze door het moment heen hebben gekeken en de potentie van Wouter hebben gezien.”

“Het is bovenal een compliment voor Wouter dat hij zich door de tegenslagen heen heeft geknokt, altijd is blijven vechten voor zijn plek en geloof heeft gehouden in zijn droom. Hiervoor krijgt hij nu de beloning. Vooral de afgelopen seizoenen heeft hij een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De komende seizoenen kan Wouter in Euroborg verder blijven groeien als voetballer. Daar gaan we hem als club zo goed mogelijk bij faciliteren en helpen.”

Bekijk hieronder de reportage met de eerste reactie van Wouter Prins na het tekenen van zijn contract bij FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

De Kleuren van… Focko Onnes