FC Groningen contracteert Oratmangoen

15 april 2022

FC Groningen heeft met Go Ahead Eagles overeenstemming bereikt over een transfer van Ragnar Oratmangoen. De 24-jarige aanvaller maakt na dit seizoen de overstap naar de Trots van het Noorden. Oratmangoen tekent in Euroborg een contract voor drie seizoenen – tot medio 2025 – met een optie voor nog twee jaar. De multifunctioneel inzetbare aanvaller is het eerste nieuwe gezicht in de selectie voor het nieuwe seizoen 2022/2023.

20220415RagnarOratmangoen012

Ragnar Oratmangoen is op 21 januari 1998 geboren in Oss en startte zijn opleiding bij het plaatselijke TOP Oss. Al op 10-jarige leeftijd maakte de Brabander in 2008 de overstap naar N.E.C. in Nijmegen. Voor de stap richting het betaalde voetbal verhuurde N.E.C. hem aan de club uit zijn geboorteplaats. Op 12 januari 2018 maakte Oratmangoen zijn profdebuut bij TOP Oss in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam.
 
Medio 2019 verhuisde de aanvaller naar Cambuur in Leeuwarden. Twee seizoenen later maakte Oratmangoen de overstap naar Go Ahead Eagles, waar hij nu bezig is aan zijn eerste jaar in de Eredivisie. Oratmangoen heeft tot nu toe 28 wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan, waarin hij goed was voor vier assists. In totaal speelde de aanvaller al bijna 150 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij achttien keer scoorde.

20220415RagnarOratmangoen026

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zegt over de komst van Oratmangoen: “Wij vinden Ragnar een interessante speler, die op meerdere aanvallende posities uit de voeten kan. Hij is balvast, dribbelsterk, creatief en goed in de combinatie. Een speler ook die gezien zijn leeftijd richting zijn beste jaren gaat als voetballer en daarbij ook al de nodige ervaring heeft in het betaald voetbal. Wij denken dat Ragnar zich bij ons met onze staf en specialisten nog verder kan ontwikkelen en komend seizoen van toegevoegde waarde wordt voor onze eerste selectie. Wij zijn blij dat we hem hebben weten te overtuigen voor FC Groningen te kiezen.”

Laatste nieuws