FC Groningen contracteert Nicklas Strunck Jakobsen

11 augustus 2019 / vandaag

FC Groningen heeft Nicklas Strunck Jakobsen aangetrokken. De 19-jarige Deen tekende een vierjarige overeenkomst in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De Deense jeugdinternational wordt overgenomen van FC Nordsjaelland.

Nicklas Strunck Jakobsen is een speler die zowel als rechtsback als op het middenveld uit de voeten kan. Strunck Jakobsen, die met rugnummer 19 gaat spelen en op zijn shirt de naam ‘Strunck’ zal dragen, heeft in diverse nationale jeugdteams van Denemarken gespeeld en was onder meer aanvoerder van de Deense nationale ploeg onder-20. Strunck Jakobsen kwam bij FC Nordsjaelland onder meer in zes Europese wedstrijden in de UEFA Europa League in actie.

Presentatie Strunck (12)

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus beschouwt de jonge Deen als een groot talent. “Zijn naam komt al sinds september 2016 in onze scoutingrapporten voor. Tot nu toe was het steeds niet haalbaar om Nicklas naar Groningen te krijgen. We zijn hem al die tijd blijven volgen en zijn doorlopend in contact met hem en zijn management geweest. Nu er een opening ontstond, hebben we direct toegeslagen. Nicklas is een enorm talentvolle dynamische speler met een groot loopvermogen en een uitstekende fysieke gesteldheid. We zijn blij dat we hem voor vier jaar hebben weten te binden.”

Presentatie Strunck (1)

Nicklas Strunck Jakobsen sluit maandag direct aan bij de eerste selectie van hoofdtrainer Danny Buijs.

Presentatie Strunck (17)
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws