string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC Groningen contracteert met Pelupessy derde nieuweling.

Maandag 25 april 2022 om 15:00

Na Ragnar Oratmangoen en Nordin Musampa heeft FC Groningen al een derde nieuwe speler voor het seizoen 2022/2023 weten vast te leggen: Joey Pelupessy. De 28-jarige middenvelder tekende in Euroborg een overeenkomst voor drie seizoenen

20220419JoeyPelupessy009

Joey Pelupessy kende zijn opleiding bij FC Twente, nadat hij tot 2004 in de jeugd speelde van amateurvereniging SVVN Nijverdal. De in Almelo geboren en in Nijverdal opgegroeide middenvelder maakte zijn profdebuut in de Eredivisie op 23 februari 2013 in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Zijn tweede officiële duel in de Eredivisie was op 17 maart van dat jaar in en tegen FC Groningen. In de zomer van 2014 maakte Pelupessy de overstap naar Heracles. In Almelo kwam hij tot 119 officiële wedstrijden en was hij tevens aanvoerder van de ploeg. In totaal speelde Pelupessy 260 officiële wedstrijden op het hoogte niveau, waarin hij als verdedigende middenvelder goed was voor zes doelpunten en negen assists.

20220419JoeyPelupessy029

FC Groningen hoopte Pelupessy al eerder naar Euroborg te halen, maar die pogingen mislukten om verschillende redenen. “Nu is het ons alsnog gelukt”, toont technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zich zeer tevreden met de komst van de middenvelder. “Joey is een ervaren speler en in een leeftijdscategorie waarin het voor ons moeilijk is om kwaliteit te vinden én vast te leggen. Ik ben dan ook enorm blij dat we Joey hebben weten te contracteren. Hij heeft ervaring in de Eredivisie én in het buitenland, is een persoonlijkheid zowel op als buiten het veld en voegt specifieke kwaliteit toe aan ons middenveld. Joey zorgt voor balans én spreekt medespelers aan binnen en buiten de lijnen. Een zeer goede prof, die ons goed kan helpen in het realiseren van onze sportieve ambities in de komende jaren.”

Gerelateerd nieuws.

43 minuten geleden

Werken aan een beweegrijke toekomst voor het Noorden

2 uur geleden

FC Groningen en TOTO maken risico’s van gokken bespreekbaar met programma ‘Rugdekking’

1 week geleden

Bart en Tim: De helden van het Knickerbockers damesvoetbalteam